שגרת החופש הגדול לרוב מביאה עמה שחרור, רגיעה, כיף והנאה, אך בצל מלחמה מתמשכת, נדמה כי משפחות רבות חוות קושי להתמסר לאווירת הקיץ והחופש, גם אם אינן חלק ממעגל השכול באופן ישיר או עקורות מביתן.
לצד הקושי המובן, חשוב לזכור כי רגעים, גם אם קטנים, הכוללים תחושת שחרור, רגיעה והנאה חשובים מאוד לרווחה הנפשית, לחיזוק החוסן הנפשי וכן להתפתחות התקינה של ילדיכם.
תקופות של מתח, התרגשות או שינויים בשגרה מזמנות תגובות שונות בקרב ילדים, אשר לעיתים עלולות להוות רגרסיה להתנהגות מוקדמת יותר, ממנה כבר נגמלו בהצלחה. בין אם מדובר בהרטבות לילה מחודשות, חשש לישון לבד, דיבור "תינוקי", קשיי פרידה או התקפי זעם ובכי, חזרה להתנהגות שאפיינה שלב מוקדם יותר בהתפתחות הינה תגובה מוכרת וטבעית למצבי לחץ ושינויים אצל ילדים ופעוטות.
רוצים לדעת איך להתמודד? 5 עקרונות וקווים מנחים מחכים לכם בכתבה הבאה!
אם יש לכם ילדים צעירים ואתם מרגישים שהסמארטפונים, הרשתות החברתיות ומשחקי הווידאו הפכו את ההורות למאתגרת יותר מתמיד, אתם לא לבד! בעידן הדיגיטלי של ימינו, הורים נדרשים להתמודד מול אתגר חדש וגדול במיוחד – התמכרות למסכים.
בכתבה הבאה תמצאו 12 צעדים שיסייעו לכם להתמודד עם התמכרות זו וננסה להבין מדוע היא מתרחשת מלכתחילה?...
בעידן של היום, בו ילדים ומתבגרים חשופים לתכנים מיניים מציפים ברשתות חברתיות החל מגילאים מוקדמים ביותר, יש חשיבות הולכת וגוברת מצד הוריהם לדבר איתם על כך - ללמד מהי הסכמה ולהסביר מהי מיניות בריאה, מותאמת ומכבדת.
איך מנהלים על כך שיחה? פנינו לרונית ארגמן, עו"ס קלינית, מטפלת מינית מוסמכת ומנחה לחינוך מיני-חברתי, ושאלנו אותה את כל השאלות הקשות.