13/1/2021
היפראקטיביות, הפרעות קשב וריכוז, ADHD - לא חשוב באיזה שם נתקלתם, סביר להניח שיצא לכם לשמוע על האבחנה. אולי אחד מילדיכם או קרוב משפחה אחר סובלים מהפרעות קשב וריכוז, או אולי יש לכם חשד שאתם בעצמכם מתמודדים עם ADHD. אז איך מאבחנים הפרעות קשב וריכוז ומה הן דרכי הטיפול? כל התשובות בניוזלטר השבועי!
הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה שכיחה שרבים סובלים ממנה, ילדים ומבוגרים כאחד. היא עשויה להשפיע על תפקודו של האדם במגוון רחב של תחומי חיים, כמו למשל לימודים או עבודה, לייצר תסכולים במערכות יחסים ואף להוביל לפגיעה בדימוי העצמי.
בשל השפעה רחבה זו, התמודדות עם הפרעת קשב וריכוז יכולה להקשות על חיי היום-יום ואף ליצור השפעות שליליות ארוכות טווח. על כן, זיהוי וטיפול בה הם חשובים כל כך, שכן הם עשויים להוביל להקלה ושיפור משמעותי בתפקודו של האדם, וברווחתו הנפשית.
מכירים את זה שהילד שלכם לא מפסיק להיות אנרגטי? מידי בוקר הוא מקפץ כל הדרך לבית-הספר ובעצם, גם במשך יום הלימודים וגם בסביבות הערב כשחוזר הביתה, כששניכם כבר נופלים מהרגליים, נראה שהאנרגיה שלו עדיין בשיאה. קראו במאמר מה זה בעצם הפרעת קשב?
הפרעת קשב וריכוז, או ADHD, מוכרת יותר כהפרעה הקיימת אצל ילדים ונוער, ובאה לידי ביטוי במיוחד בקשיים לימודיים. אך הרבה פעמים הסיפור לא נגמר שם. הפרעת קשב עשויה אמנם להתמתן עם הגיל (במיוחד המרכיב ההיפראקטיבי שבה), אולם מבוגרים רבים ממשיכים להתמודד עם ההשפעות שלה גם בחייהם הבוגרים.
במקרים קלים אצל ילדים מאד צעירים, כשאין פגיעה בתפקוד הילד או אותות מצוקה, אז אין צורך בטיפול תרופתי. אצל ילדים בוגרים, נערים ומבוגרים יש צורך בטיפול תרופתי, שמסייע להם בכל שטחי החיים. הטיפול התרופתי חיוני והוא חלק מהטיפול הכולל. הוא משפר את היכולות הלימודיות, ההתנהגותיות והחברתיות.הבחירה שלא לקחת טיפול תרופתית זהה לבחירה שלא להרכיב לילד משקפיים כשאינו רואה טוב, או לא לתת לו טיפול נגד מגרנה ועוד.