25/11/2024
ב-25 לנובמבר מציינים ברחבי העולם את יום המאבק הבין-לאומי למניעת אלימות נגד נשים, במטרה לעורר מודעות, להגביר חקיקה ואכיפה וכן לעודד נשים לפנות לעזרה. אלימות נגד נשים מתרחשת לעיתים קרובות דווקא בתוך המשפחה ויכולה להתרחש בכל בית ובקרב כל המקצועות, המעמדות והמגזרים. לרוב, קורבנותיה אינן הולכות עם סימן גלוי שקל לזהותו ולכן אנחנו לא תמיד יודעים כיצד לאתר אלימות כזו או מה ניתן לעשות בשביל למנוע ולהתמודד איתה.
ד"ר הדס הרמתי, עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית, מסבירה איך בכל זאת נוכל לזהות אלימות במשפחה ובזוגיות, למה הצד הפוגע פועל באלימות דווקא כלפי האדם הקרוב לו ביותר, ומהם הצעדים הראשונים בהתמודדות עם אלימות בתוך המשפחה והזוגיות.
אילו מופעים נוספים וסמויים יותר אלימות במשפחה כוללת, מלבד אלימות פיזית? מהם הגורמים העיקריים אליה? ומה יכולות להיות ההשלכות הנפשיות המרכזיות על החשופים לאלימות?
בשביל להבין יותר טוב נושא מורכב זה, אירחנו באולפן בטיפולנט את דפנה רובין, עובדת סוציאלית ומטפלת זוגית ומשפחתית, שענתה על שאלות חשובות אלו והסבירה כיצד מטפלים במצבים של אלימות במשפחה ולאן אפשר לפנות לקבלת סיוע.
אלימות רגשית מתייחסת לרוב לדפוס התנהגות במסגרתו הצד התוקף מעליב, משפיל ושותל פחד בצד המותקף על מנת לשלוט בו. היא יכולה להתרחש בקשרים בין אישיים, כולל יחסי הורים, קשרים רומנטיים או מקצועיים.
אך מהם הסימנים לאלימות כזו? האם היא מלווה תמיד באלימות פיזית? ומה הקשר בינה לבין "גזלייטינג"? בכתבה הבאה תמצאו תשובות לשאלות אלו ותוכלו לקרוא גם על דרכים לסיום קשרים עם מאפייני אלימות רגשית.
ההתמודדות והיציאה מהמציאות הכואבת והבלתי נסבלת של אלימות במשפחה יכולה להיות קשה מנשוא. אבל אנחנו לא חייבים להתמודד איתה לבד. בעמוד הבא איגדנו שלל מענים מיידים וארוכי טווח לסיוע, טיפול ומניעה של אלימות במשפחה – מארגונים וקווים טלפוניים שפועלים 24/7 במטרה לתמוך ולספק מידע כבר מההתלבטות הראשונית ועד למוקדי לינת חירום, מקלטים ודירות מעבר לנפגעי אלימות במשפחה.