23/9/22
עוד שנה חדשה בפתח, נושאת עמה רוחות של שינוי וצמיחה, התחדשות ותנועה, סיום והתחלה.
במערכת בטיפולנט, אנו זוכים לציין עוד שנה של עשייה ויצירה, אשר הביאה עמה שלל מאמרים מקצועיים, הרצאות מצולמות וגיליונות של כתב העת המקצועי לפסיכותרפיה. בהזדמנות הזו, אנו מאחלים לנו ולכם שנה נוספת של תוכן עשיר ומגוון, שיתופי פעולה מרגשים, ופרויקטים ייחודיים ומסקרנים, עליהם אנו עובדים במרץ כבר עכשיו מאחורי הקלעים.
בברכת חג שמח ושנה טובה, ליקטנו עבורכם השבוע כמה מן התכנים החדשים והמצוינים אשר התפרסמו אצלנו באתר לאחרונה.
נפתח עם סקירתו של עירון מלמוד גנני למאמר מאת לנור ס. טר – "מאפיינים של טראומת ילדות". במאמר חשוב ומקיף, הכולל דוגמאות קליניות קצרות, מציעה טר הבחנה בין שני סוגים של טראומות ילדות, אלו הקשורות בפגיעה חד פעמית ואלו הקשורות בפגיעה מתמשכת, תוך שהיא סוקרת את מאפייניהן המשותפים והייחודיים.
נעבור להרצאותיהן של ד"ר אסתי גלילי ויסטוב ודבורה קוצ'ינסקי מתוך יום העיון "אחדות ונפרדות במרחבים נפשיים, בינאישיים וחברתיים-תרבותיים" אשר היה פרי של שיתוף פעולה בין 3 האגודות היונגיאניות בישראל – עמותה יונגיאנית ישראלית חדשה, מכון ישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית ע"ש אריך נוימן והחברה הישראלית לפסיכולוגיה אנליטית.
נעבור לפרק "המת החי בגוף" מתוף הספר "גוף פוגש שפה: קריאה פסיכואנליטית בסיפוריו של דויד גרוסמן" מאת אמיר קלוגמן ובהוצאת רסלינג. קלוגמן נעזר בסיפוריו של גרוסמן על מנת להתבונן בקשר בין גוף לשפה תחת חשיבה פסיכואנליטית, והפרק הנוכחי מתכתב עם "נופל מחוץ לזמן", "אישה בורחת מבשורה", "אבל ומלנכוליה" של פרויד, ועוד.
נמשיך עם סקירת מאמרה של ג'ולייט הופקינס – "הסכנות והחסכים של אימהות טובה-מדי" מאת רוית בכר. במסגרת המאמר מרחיבה הופקינס את עבודתו של ויניקוט על ה'אם הטובה-דיה'. היא מתעמקת, באמצעות תיאורי מקרה עשירים, במצבים בהם אמהות נותרות מותאמות באופן הדוק ובלתי אדפטיבי לצרכי תינוקן מעבר לחודשים החיים הראשונים, וסוקרת את השפעתם.
נסיים עם סקירה מאת קרן זלצמן שחמון ושלומי כהן ליום העיון "משחקי רשת – מרחב מעברי או מרחב חוסם?", אשר התקיים בתחנה הפסיכולוגית והמרכז לטיפול קבוצתי בגבעת חיים איחוד. בכנס הרצו פרופ' אורי הדר, יובל פלמן, בועז ענבר, הגר מדר צנטנר, אוהד מורן, אנה פרי הנדלזלץ ועמית וולק.