תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

ניוזלטר 21/24 - בחלוף שנה מהשבעה באוקטובר: התמודדויות רגשיות

  • >בחלוף שנה מה-7.10: התמודדויות רגשיות
    בחלוף שנה מה-7.10: אתגרים פסיכולוגיים מרכזיים
  • אנשים אשר מתמודדים עם אובדן קשה מנשוא לעיתים לא מאמינים כי הם אי פעם יצליחו להתגבר על האובדן ולחיות את חייהם. לצד השבר הגדול והחששות הטבעיים, חוקרים ומטפלים בתחום האובדן, האבל והשכול סבורים כי ביכולתם של אנשים לעבד ולחוות אובדן ואבל באופן אשר מאפשר חזרה לחיים מלאים ולתפקוד, לצד העצב והשכול.

    ד"ר אביטל גרשפלד ליטוין שופכת מעט אור על תהליך האבל, מסבירה מה מאפשר לאנשים להתמודד עם אובדן, איך טיפול יכול לסייע בתהליך ונותנת דגשים לתמיכה באדם אחר אשר חווה אובדן.

    קראו עוד >>


  • עזרה נפשית לאחר אירוע מאיים
  • טראומה או תגובה הגיונית? עזרה נפשית לאחר אירוע מאיים

    טראומה גופנית היא מצב של חבלה מסכנת חיים באופן מיידי. לעומתה, טראומה נפשית נקבעת מאוחר יותר, רק לאחר שהסכנה לגוף או לנפש חלפה, לכן הגדרתה עשויה להיות מורכבת ומבלבלת יותר.

    מה היא טראומה נפשית? מה הן תגובות שאינן טראומטיות? ומתי עלינו לשקול לפנות לטיפול? כל התשובות בכתבה הבאה.

    קראו עוד >>


  •  תמיכה בחיילים וחיילות החוזרים לאחר לחימה
  • תמיכה בחיילים וחיילות החוזרים לאחר לחימה: המלצות וקווים מנחים לחברים ובני משפחה

    כולנו מלאי הוקרה והערכה להקרבה, למסירות ולאומץ העצום שהפגינו יקירינו אשר יצאו לשרת בחזית, בסדיר או במילואים, כמו גם לחוויות העמוקות והמורכבות שעברו. רובנו מחכים בגעגוע וציפייה לפגוש אותם עם חזרתם הביתה מן הלחימה.

    אך לצד השמחה על החזרה הביתה, עולה גם השאלה מה ניתן לעשות עבורם וכיצד אפשר לתמוך בהם בהתמודדותם? ד"ר עינת יהנה, ד"ר רונית שלו וד"ר אתי אבלין מסבירות! 

    קראו עוד >>


  • אשמת השורד
  • שורדים את האשמה: מהי אשמת השורד וכיצד מתמודדים איתה?

    ניצולי אירועים מסכני חיים עלולים למצוא עצמם מתמודדים עם תמהיל של רגשות "סותרים" – הערכה מחודשת לחיים והקלה/ שמחה על כך שניצלו, לצד רגשות אשם קשים.

    תחושת אשמה הינה תופעה פסיכולוגית טבעית ונפוצה בקרב ניצולים מאירועים מסכני חיים המכונה "אשמת השורד" או "אשמת הניצול". מדוע היא מתעוררת? כיצד היא באה לידי ביטוי? ואיך שורדים אותה?

    קראו עוד >>