22/7/2020
סיטואציות רבות בחיינו דורשות מאיתנו סבלנו, אך מגפת הקורונה מציבה רף קשה במיוחד ולעיתים אף נדמה כי בתקופה זו היכולת לדחות סיפוקים מידיים עשוייה להיות ההבדל בין חיים למוות. אך עם זאת, רבים מעידים על ירידה במצב הרוח הגורמת לדחות משימות לימים אחרים אף גם בתירוץ שזה מכורח הנסיבות והתקופה.
איך נצליח לאזן בין הדחיינות לסבלנות?
ההתלבטויות שלנו לא מסתכמות במסע קניות נחשק והמגיפה הנוכחית דורשת מאיתנו סבלנות בנושאים מורכבים ורציניים הרבה יותר.
המציאות החדשה שנקלענו אליה איטית יותר; הזמן לפעמים כמו עוצר מלכת, אנשים מסוגרים בביתם מבלי יכולת להניע שינוי, משלוחים שונים מתעכבים חודשים ארוכים, ובעוד עבור אנשים מסוימים הדבר עשוי להיות מורט עצבים, יש אנשים שהקצב החדש של המציאות לא מפריע להם והם אף מצליחים להתאזר בסבלנות.
מהם המנגנונים הפסיכולוגיים שמאפשרים לאנשים להתנהל בסבלנות?
רובנו מכירים את המילה דחיינות. לחלקנו היא אפילו מאוד מוכרת ומתחברת לחוויית חיים בה אנו נוטים לדחות משימות ומטלות רבות, כמו להתחיל סוף סוף בדיאטה שאנו חושבים עליה כבר כל כך הרבה זמן, להתחיל לרוץ כל יום או לקרוא ספרים שצוברים אבק כבר עשור, למועד לא מוגדר. בעידן הקורונה, החיים של כולנו השתנו ומושפעים כל העת מאי-הוודאות ומן ההתאמות הכרוכות בחיים לצד הנגיף. אנשים מדווחים בעת הנוכחית על עלייה בנטייתם לדחות מטלות ועל קושי בביצוען, למרות שבפועל יש להם יותר זמן פנוי ואפשרויות לביצוען.