4/11/2020
רובנו עסוקים כדרך קבע בשאלות אודות מידת האושר והסיפוק שאנו חשים בחיים. שאלות אלה בדיוק היו מה שהביא להתפתחותה של הפסיכולוגיה החיובית – זרם שמבקש לשים במרכז הטיפול את הרווחה הנפשית והצמיחה של האדם, ולא רק את הקשיים והאתגרים עמם הוא מתמודד. נשמע מעניין? היכנסו לקרוא ולצפות בכתבות המהממות שאספנו לכם השבוע!
פסיכולוגיה חיובית הינה גישה תיאורטית ומעשית בענף הפסיכולוגיה שצברה פופולאריות נרחבת בשנים האחרונות, והיא מתמקדת באלמנטים החיוביים באדם, בכוחותיו ויכולותיו, ולאו דווקא באספקטים הקשורים לכאב, חולשה או חולי. מגיפת הקורונה העולמית, מאלצת את העולם כולו להתמודד עם אתגרים רבים פיסיים ונפשיים כאחד, ועל אף הניסיון להישאר אופטימיים ומלאי תקווה שהמצב ישתנה בקרוב, קשה שלא לחוש לעיתים ייאוש או חרדה.
נטלי סמסון, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, משוחחת עם אולפן בטיפולנט.
פסיכולוגיה חיובית הינה זרם תיאורטי ומעשי בתחום הפסיכולוגיה, אשר מבקש להתמקד באלמנטים חיוביים באדם, כמו העוצמות והחוזקות שבידיו, במקום באלמנטים הקשורים לחולשה ולחולי. מדובר בזרם אשר צובר פופולאריות בשנים האחרונות, שהחל לצמוח באמצע המאה ה-19.
חשיבה חיובית היא היכולת לחשוב באופן אופטימי, מלא תקווה ויצירתי, תוך התמקדות בכוחות שלנו ולא בחולשות. היתרונות של חשיבה חיובית הם עצומים: חשיבה חיובית יכולה להפחית סטרס, חרדה ודיכאון, ובמקביל להגביר תחושת אושר וסיפוק.
יצא לכם לשאול את עצמכם מה הטעם לעשות משהו, אם הוא לא מושלם לחלוטין? או מה הטעם לעשות משהו אם אתם יודעים שתיכשלו? לרוב אמונות מהסוג הזה מושרשות בתוכנו היטב, ותודלקו לאורך שנים על ידי דמויות משמעותיות בחיינו, כמו ההורים שלנו או חברים קרובים – אבל זה לא חייב להיות ככה...