תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

ניוזלטר 27/24 - נפרדים משנת 2024: התמודדות וחיים לצד השבר

  • 25/12/2024

  • איך לעזור לעצמנו להירגע?
    איך לעזור לעצמנו להירגע?
  • במהלך השנה האחרונה רבים מאיתנו חוו מתח, חרדה, עצב וכעס רב. בצל האירועים הטראומתיים המתמשכים והאובדנים הרבים שחווינו, חיפשנו דרכים שונות שיעזרו לנו להתמודד עם שלל הרגשות והתחושות שעלו במהלך שנה מורכבת זו. לקראת סיומה של שנת 2024, שנה כואבת ומטלטלת, אנו מביאים לפניכם חלק מהתכנים שנראה שעזרו לכם במיוחד השנה, אליהם חזרתם שוב ושוב – כלים ראשוניים להרגעה עצמית, הסברים על טראומה ופוסט-טראומה ודרכים להתמודדות עם אבל ואובדן.

    אחד ההיבטים המרכזיים בהתמודדות לאורך שנה זו הוא התגובה הגופנית למתח ולחרדה שאנו שרויים בהם, אך מדוע אנו מגיבים כך? וכיצד ניתן להרגיע את עצמנו ואת גופנו?

    קראו עוד >>


  • שאלות ותשובות על טראומה ופוסט טראומה

    לצערנו, בשנה האחרונה, המילים "טראומה" ו-"פוסט טראומה" עלו לכותרות שוב ושוב. אך לא תמיד ברור לנו מה ההבדל ביניהן, כיצד ניתן לזהות אם מתפתחת פוסט טראומה והאם בכלל ניתן לטפל בה.

    בשביל לעשות סדר במונחים השונים, אירחנו באולפן בטיפולנט את ד”ר דני ברום, פסיכולוג קליני מומחה וחוקר טראומה, על מנת לענות על שאלות כמו איך אדם יכול לזהות סימפטומים של פוסט טראומה? מה ההבדל ביניהם לבין תגובה רגשית עוצמתית שאיננה פוסט-טראומטית? ומהן דרכי הטיפול המקובלות?


  • חרדה ודיכאון:
  • לחיות עם ולצד האובדן: איך מתמודדים עם אבל ואובדן?

    אנשים אשר מתמודדים עם אובדן קשה מנשוא לעיתים לא מאמינים כי הם אי פעם יצליחו להתגבר על האובדן ולחיות את חייהם. אך חוקרים ומטפלים בתחום האובדן, אבל ושכול סבורים כי ביכולתם של אנשים לעבד ולחוות אובדן ואבל באופן אשר מאפשר חזרה לחיים מלאים ולתפקוד, לצד העצב והשכול.

    בכתבה הבאה, ד"ר אביטל גרשפלד ליטוין, פסיכולוגית רפואית מומחית, מסבירה מה מאפשר לאנשים להתמודד עם אובדן, איך טיפול יכול לסייע בתהליך ונותנת דגשים לתמיכה באדם אחר אשר חווה אובדן.

    קראו עוד >>


  • למה תקווה בזמני משבר וחידלון? התקווה כמגדלור של חוסן
  • למה תקווה בזמני משבר וחידלון? התקווה כמגדלור של חוסן

    בתקופות משבר, מושג התקווה מתגלה כעמוד יסוד התומך ביחידים ובקהילות במצוקה. בתקופות אלו, התקווה יכול לשמש חיץ פסיכולוגי נגד מתח, חרדה ודיכאון, ולשפר את החוסן הנפשי שלנו. בכתבה הבאה, פרופ' מולי להד, פסיכולוג רפואי וחינוכי מומחה, מתאר את ההשפעות הפסיכולוגיות והפיזיולוגיות של התקווה ואיך מטפחים אותה בזמנים קשים.

    קראו עוד >>