17/2/2021
הרבה דברים השתנו בתקופת הקורונה, חיי החברה, שגרת העבודה ואפילו הדינמיקה המשפחתית. בתוך כל זה גם עולם הטיפול הנפשי השתנה לא מעט, בהתאם לצרכי התקופה והמטופלים. השבוע בניוזלטר שיחה על טיפול מקוון, כלים לעזרה עצמית ומחשבות על חרדה בילדים וזוגיות.
אירחנו באולפן בטיפולנט את ד"ר מיכל בן צבי זומר, פסיכולוגית קלינית מומחית בתחום הטיפול המקוון, לענות על שאלות כמו מהו טיפול מקוון ובמה הוא שונה מטיפול "קלאסי" פנים מול פנים? מהם האתגרים הניצבים בפני המטפל והמטופל האינטרנטיים? האם טיפול מרחוק מתאים לכל אחד? ומה חשיבותו של טיפול זה בעידן הקורונה בפרט, בו אנו מצויים תחת מגבלות של ריחוק חברתי?
לעיתים קרובות, על אף שהקושי הוא מציאותי ומושפע מאירועים חיצוניים, הפתרון טמון בכוח המחשבה או בפרשנות שאנחנו נותנים לאירועים. מאמרה של דפניאלה אציל-פסיכולוגית קלינית מומחית על כח החשבה.
תקופת הקורונה מעלה בקרב רבים מאיתנו, ילדים ומבוגרים כאחד, תחושות של לחץ, מתח וחרדה. הסיבות לכך הן מגוונות ובאות לידי ביטוי במישור הבריאותי, הכלכלי, החברתי והנפשי. בחלק משמעותי מן המקרים, טיפול נפשי המעניק מרחב תומך, בטוח ומכיל עבור המטופל עשוי להקל על מצוקתו הנפשית. בכתבה הבאה, ברצוני להביא דוגמה לטיפול מסוג זה ולאופן בו הוא יכול לסייע . מאמרה של סילבי דוד קוסיאקובסקי-פסיכולוגית קלינית מומחית.
רבים מאיתנו בעידן המודרני עשויים לתהות האם קשר זוגי מונוגמי נחוץ בימינו. אומנם, כיום ישנו שפע של הזדמנויות לחיי חברה, יחסי מין עם פרטנרים שונים ובילויים – אשר לעיתים כמעט מציפים צעירים בימינו. כשמסתכלים מסביב, מגלים שלא מעט מאיתנו עדיין כמהים לזוגיות מוגדרת, למערכת יחסים בלעדית עם שותף או שותפה לחיים.
אז בעוד שלחלקנו אין צורך בקשר זוגי מונוגמי, עבור אחרים מדובר ברצון העז והעמוק ביותר. אם אתם לא בטוחים איפה אתם בחלוקה הזו, או שאולי אתם מתלבטים האם זוגיות זה בשבילכם, הכתבה הזו בדיוק בשבילכם!