24/2/2021
פורים וקורונה. שילוב מוזר.
פורים הוא חג שמח, מלא בהפתעות והתרגשות. והשנה חלקנו מתחפשים בעיקר עבור עצמנו בבית. אבל זה בסדר! אנחנו נמצא איך לנצל את השינוי הזה בשגרה לשמוח, להרגיש משפחתיות, להיות מישהו ליום אחד (או יותר) ולברוח ולו לרגע מהמצב בו אנחנו שרויים.
פורים כבר כאן, ועבור רוב הילדים – השמחה, ממש כמו הציפייה לקראתו, גדולה. החג שנמשך רק יום אחד בשנה (למה לא כל יום פורים, בעצם?) טומן בחובו חגיגה צבעונית ומרגשת, תחפושות וממתקים, אביזרים ואיפור, ובעיקר יציאה מרעננת משגרת היומיום.
שלא כמו בימים אחרים, בהם לא תמיד מקבל הילד חופש בחירה, בחג הזה מומלץ לאפשר לילד שרוצה להתחפש - לבחור את התחפושת שלו בעצמו. מנהג התחפושות בפורים למעשה מעניק לילד הזדמנות ייחודית להיות כל מי ומה שירצה להיות. תחושת עצמאות וחופש, שמאפשרת לילד לומר "היום אני בוחר מי אני, היום אני בוחר איך אתם תראו אותי". אמירה כזו מקפלת בתוכה שחרור, וביטוי חשוב לעולמו הפנימי.
סוף סוף, ניתנת לילדים הזדמנות לשחרר קצת, להתפרע, להוציא את הדבר האמתי החוצה (מסיכות יש מספיק כל השנה, לא?...) בלי נזיפות, בלי צורך להתיישר עם מה שמקובל. ולא רק זה, אלא שכל השחרור הזה מעוגן במסגרת בה כולם משתתפים: הגן ביקש, בית הספר שלח, המורה מרשה, אימא רכשה – בשביל הילדים החגיגה המשותפת הזו היא כיף אחד גדול!רק חשוב לזכור שהקרנבל הזה לא תמיד מתאים לכולם. יש ילדים ופעוטות שעבורם פורים וכל מה שנלווה אליו הוא הרבה יותר מידי...
העולם השתנה, כך מספרים לנו. הרי כבר יש Metoo# ונשים מדברות על מה שקורה להן בפנים גלויות, לא מתביישות, שהוא יתבייש! שחקני כדורגל מושעים, אבא של זמרת מפורסמת נכנס לכלא, קצין בכיר מועזב על ידי המסגרת הצבאית, איזה שינוי גדול! כמה שנים קיווינו שלנשים תהיה הגנה שכזו – חוקים שהשתנו, דעת הקהל שהשתנתה, ולא פחות חשוב מכך, נורמות חברתיות שהשתנו.
כתבתה של נירית אשכר טולקובסקי - פסיכולוגית חינוכית מומחית, בעלת קליניקה לנשים
ההחלטה על גירושין עשויה להיות אחד המשברים הגדולים בחייו של אדם. תהליך קבלת ההחלטה מלווה בחששות, ספקות ותהיות, אשר חשוב שיטופלו בצורה מושכלת ותוך שימת לב הן להיבטים הרגשיים והן לאלו המשפטיים שבתהליך הגירושין. תהליך של גישור גירושין מאפשר לנהל שיח כן ומעמיק על עתיד המשפחה לצד הפרידה. הגישור נותן מענה מיטבי לשאלות מעשיות ורגשיות גם יחד אשר עולות לאורך הדרך.
כתבתו של נדב נישרי - מומחה בגישור וגירושין