צוות בטיפולנט
במרץ 2008 נערך בוושינגטון כנס העבודה, הבריאות והלחץ מטעם APA, המוסד הלאומי לביטחון ובריאות תעסוקתיים והאגודה הפסיכולוגית לבריאות תעסוקתית. במסגרת הכנס נשמעה קריאה להגברת מעורבותם של פסיכולוגים מתחום הבריאות התעסוקתית ב"שטח" ולא רק בתחומי המחקר.
להלן מספר ממצאים בולטים אשר הוצגו בכנס:
אחד הממצאים המפתיעים בכנס הוא ממצא המתבסס על מטא אנליזה רחבה של מחקרים המתמקדים ברווחתם של עובדים אשר התמודדו עם הטרדה מינית ועם "בריונות" במקום העבודה. באופן ברור, גם הטרדה מינית וגם אגרסיביות, איומים או בריונות במקום העבודה נמצאו קשורים לאווירה שלילית וירידה ברווחת העובד, אך בריונות נמצאה כבעלת השפעה שלילית יותר: עובדים אשר התמודדות עם גסות רוח, איומים, הפחדות וקונפליקטים בין אישיים משמעותיים היו מסופקים פחות, דיווחו על יותר לחץ, כעס וחרדה והיו בעלי סיכויים גבוהים יותר לעזוב את עבודתם.
מה הסיכוי שעובד יגיע למקום עבודתו מצונן ועם חום של 38 מעלות? התשובה לכך תלויה, על פי ממצאים מחקריים במספר גורמים: עובדים אשר דיווחו על יחסים בין אישיים טובים יותר במקום העבודה ועל עומס גבוה, מחזיקים בתפקיד הכולל ריבוי משימות ואופיינו ברמת לחץ פסיכולוגי גבוהה הם בעלי סיכוי גבוה יותר להגיע למקום עבודתם בעת מחלה. עם זאת, כ-28% מהעובדים דיווחו על כך שהגעה לעבודה בעת מחלה נובעת מאשמה...
הסיבה השכיחה ביותר לעזיבת מקום העבודה היא מחלוקות וקשיים עם מעסיקים. קשיים אלו משפיעים גם על יחסי העובד עם משפחתו, בן/בת זוגו וילדיו. הפתרון לבעיה זו פשוט יחסית - 83% מהעובדים הצביעו על כך ששיחה עם מנהליהם על רגשותיהם הביאה לשיפור משמעותי.
מחקרים אשר הוצגו בכנס מצביעים על כך שדאגת העובד לילדיו בשעות שלאחר בית הספר משפיעות על איכות עבודתו: עובדים אשר התאפיינו ברמת דאגה גבוהה בנוגע לטיב הטיפול בילדיהם בשעות אחה"צ נטו ליותר היעדרויות ממקום העבודה, הסחות דעת במהלכה וירידה באיכות עבודתם. הנטייה לדאגנות מוגברת אפיינה במרבית המקרים הורים אשר הם ובני זוגם/ן עבדו שעות ארוכות, כאלו שהיו בעלי שליטה נמוכה בקביעת לוח הזמנים שלהם והורים שילדיהם נותרו ללא השגחת מבוגר מרבית שעות אחר הצהריים.
בהקשר זה, נמצא גם שרמת הדאגה של נשים לא הושפעה מכמותשעות העבודה של בעליהן בעוד שדאגתם של גברים גברה כאשר נשותיהם עבדו במקצוע הכולל שעות עבודה רבות.
Monitor on psychology, A publication of the american psychological association, Vol 39 (5) May 2008.