צוות בטיפולנט
כתב עת מקצועי לפסיכותרפיה - גיליון 23/20
תקופת הקורונה, לצד האתגרים שזימנה ואולי אפילו בזכותם, הובילה להופעתן של יוזמות רבות ומגוונות בקהילה הטיפולית. בין אלו בלטו דיונים והתייעצויות בין קולגות ברשתות החברתיות, ימי עיון שעברו להתקיים אונליין וקבוצות שיח מקוונות שהתארגנו במהרה. הקהילה המטפלת, שמטבעה מתאפיינת בחיפוש אחר למידה וחשיבה משותפת, כמו נענתה לאתגר ושילבה ידיים מתוך רצון להתמודד ביחד וללמוד זה מזה. בגיליון הנוכחי ריכזנו עבורכם מספר הרצאות וימי עיון שהתקיימו בתקופה האחרונה וביקשו להרחיב את הצוהר דרכו אנו מתבוננים על פסיכותרפיה בימי הקורונה.
נפתח עם הרצאות מפרויקט רפסודה, הקמפוס הוירטואלי לימי המשבר שפתחנו באתר במשותף עם מכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה. ראשית, נתחיל עם פרויד, קליין ומחשבות על פסיכואנליזה בזמן הקורונה, שיחה מרתקת שהתקיימה בין פרופ' רחל בלס, ד"ר ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן על תפיסות פסיכודינמיות והקשרן לתקופה הנוכחית.
שיחה נוספת שהתקיימה במסגרת פרויקט רפסודה, בה אירחו ד"ר ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן את ד"ר יוסי טריאסט וד"ר אליס בוראס, עסקה במשמעויות הפסיכודינמיות של וירוס הקורונה כפי שהן מתבטאות בחדר הטיפול.
נמשיך עם יוזמה חשובה וייחודית של מכללת לוינסקי לחינוך, המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי על שם ליאור צפתי במרכז האקדמי רופין והשדולה למניעת אובדנות בהשכלה גבוהה. שלושת הגופים חברו יחדיו על מנת לקיים את הכנס הוירטואלי "נפגשים להציל חיים" אשר הציע מגוון הרצאות בנושא כאב נפשי, אובדן ומניעת אובדנות בימי הקורונה.
נסיים עם ההרצאה המאלפת של ד"ר גבי מן "מחשבות על חלופיות" אשר ניתנה במסגרת סדרת הרצאות של התכנית לפסיכותרפיה של המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה באוניברסיטת תל אביב. ד"ר מן הביאה דיון תיאורטי רחב אודות מושג החלופיות, הדגימה אותו באמצעות תיאור מקרה קליני ובחנה את האופנים בהם הוא עשוי לפגוש אותנו במציאות הפרדוקסלית של ימי הקורונה.