צוות בטיפולנט
פסיכולוגים מחוייבים בשמירת סודיות בנוגע לכל מידע שברשותם תחת חיסיון 'מטפל-מטופל'. עם זאת, לעיתים עולה צורך בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע נוספים לצורך העבודה המקצועית, כמו פסיכיאטרית, עובדת סוציאלית מורה או יועצת. מעבר לשיתוף פעולה בין אנשי המקצוע, לעיתים יש צורך בוויתור סודיות כאשר ההתערבות הפסיכולוגית מוזמנת על ידי רשויות המדינה (כמו משרד רווחה או בית המשפט), מקומות עבודה או גופים אחרים, לחלופין כאשר אחד הגופים הללו מבקשים מידע על המטופל או המטופלת.
על פי העקרונות המנחים ב'קוד האתי של הפסיכולוגים' ו'חוק זכויות החולה', מסירת מידע או העתק הרשומה הפסיכולוגית למי שאינו המטופל או הוריו, תתקיים בתנאי שהתקבלה הסכמה מפורשת וחתומה מהמטופל או ממייצגיו החוקיים. כמו כן, באבחון למטרות השמה על הפסיכולוג ליידע את הנבדק בעת עריכת ההסכמה מדעת למי תימסר הרשומה ומסירת רשומת האבחון תתבצע רק לאחר קבלת ויתור על סודיות מהנבדק או באי כוחו.
במקרים של חובת דיווח, בהם על פי החוות דעת המקצועית המטופל נמצא במצב של סיכון לעצמו או לאחרים, פסיכולוגים אינם מחויבים בשמירת הסודיות. במקרה של הפרת סודיות על פי חוק, על הפסיכולוג ליידע, במידת האפשר, את המטופל או הוריו על מהלך זה. קרא עוד – פנייה לעובדת סוציאלית לחוק הנוער וחובת דיווח.
למידע נוסף והבהרות, ניתן לעיין ב'הקוד האתי של הפסיכולוגים'. במידה שיש סתירה בין הכתוב להלן לבין נוסח הקוד האתי, נוסח הקוד האתי והתקנות הנגזרות וממנו הם הקובעים.
יובהר כי התכנים, המידע והטפסים המוצגים בעמוד זה הינם בגדר המלצה בלבד, אינם מהווים ייעוץ מקצועי או רשמי, ואינם מתאימים לנסיבותיו הספציפיות של כל מקרה ומקרה. המידע והטפסים מהווים מידע כללי בלבד, לסיוע ושימוש אישי של המטפל, וכל פעולה שנעשית על פי המידע והטפסים הינה על אחריות המטפל בלבד.