לונה בוסולו
דיכאון הנה אחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות ביותר בארצות הברית. לפי משרד הבריאות האמריקני, אחד מעשרה מבוגרים מדווח על דיכאון בתקופה כזו או אחרת בחייו. בעיות נפשיות מובילות לסך של מעל ל-150 מיליון ביקורים אצל גורמים רפואיים ברחבי ארה"ב, מדי שנה, כאשר בין השנים 1996 - 2008 מספר המרשמים לטיפול תרופתי אנטי דיכאוני עלה מ-56 מיליון ל-154 מיליון.
מחקרים רבים מצביעים על יעילותה של פסיכותרפיה בטיפול במקרים של דיכאון וחרדה. בעשור האחרון הפך הטיפול באמצעות תרופות פסיכיאטריות לאמצעי הטיפולי הנפוץ ביותר ולא תמיד מתלווה אליו המלצה על פסיכותרפיה. איגוד הפסיכולוגים האמריקני מקווה לאזן את התמונה באמצעות יוזמה אשר תפיץ את היתרונות המרכזיים של פסיכותרפיה, ותעודד רופאים להציע למטופליהם טיפול נפשי בצד טיפול תרופתי. "המדיה עמוסה במסרים בעיקר אודות חשיבותו של טיפול תרופתי. היות וחודש אוקטובר הנו חודש המוקדש בארצות הברית להעלאת המודעות לטיפול בדיכאון, שאפנו להפיץ את חשיבותו של טיפול נפשי בצד טיפול רפואי" מספרת ד"ר נורדל, בכירה באיגוד הפסיכולוגים האמריקני. "למרות שטיפול תרופתי במקרים רבים בהחלט חיוני, חשוב שאנשים ידעו שפסיכותרפיה הנה מאוד אפקטיבית ומגבירה במידה משמעותית את יעילותו של הטיפול התרופתי".
בימים אלו איגוד הפסיכולוגים האמריקני מפיץ אינפורמציה אודות דיכאון ואודות האופן בו פסיכותרפיה מסיעת בצד טיפול תרופתי להתמודדות עם דיכאון. לצורך כך מפיץ האיגוד סדרת סרטונים אשר מהווים פרודיה על הפרסומות לתרופות שמשודרות בארה"ב. פרסומות אלו מציגות את הטיפול התרופתי כפתרון קסם המעלים בעיות נפשיות, בעוד איגוד הפסיכולוגים מבקש להתייחס למורכבות שבטיפול וליתרונות שמציע טיפול המשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה. קישור לסרטון:youtu.be/CvcOivVzCaI
"מאות מחקרים מוכיחים כי פסיכותרפיה הנה כלי אשר מקדם תהליכים חיוביים בחייהם של אנשים. לפסיכותרפיה אין תופעות לוואי, והוכח כי בעקבותיה יש אחוז נמוך יותר של חזרת הסימפטומים, לאחר סיום הטיפול". מוסיפה נורדל. "אנו מקווים כי ככל שנקדם ונפיץ את האינפורמציה המתאימה, יותר אנשים אשר חווים דיכאון יבחרו לפנות לפסיכותרפיה, במטרה לרכוש מיומנויות אשר יעזרו להם להתמודד עם מצבם הנפשי, ולשנות אותו".
Psychotherapy Works! Luana Bossolo, Monitor on Psychology, American Psychological Association, November 2012, pp. 16-17.
www.apamonitor-digital.org/apamonitor/201211#pg18