צוות בטיפולנט
היחסים והדמיון האפשרי בין סימפטומים פסיכוטיים של סכיזופרניה לבין חווית החלימה הנורמלית היא נושא המעורר עניין רב. עם זאת, למרות שהביזאריות של החוויה המודעת נדמית כמימד הדומה ביותר לממיד הפסיכוטי, רמת הביזאריות בחלימה של סכיזופרנים ביחס לרמת הביזאריות של אנשים בריאים עדיין אינה ברורה. ממצאים קודמים, למשל, הצביעו על כך שחלומותיהם של סכיזפרניים מאושפזים נוטים להיות קצרים יותר ולהכיל פחות חיות ודימויים ביזאריים (Okuma et al, 1970). כמו כן, נמצא כי חלומות בהקיץ של סכיזופרניים ביזאריים יותר מאלו של נבדקים בריאים, אך חלומותיהם בלילה אינם ביזאריים יותר מאלו של הבריאים (Scarone et al, 2008).
לטענת החוקרים במחקר הנוכחי, במרבית המחקרים הקודמים שפורסמו בנושא לא היה ברור האם דיווחיהם של הסכיזופרניים שהשתתפו במחקר אכן תאמו את חוויותיהם, עקב הקשיים הקוגניטיביים ובעיות הזיכרון. כמו כן, הסימפטומים של המחלה עצמה והתרופות האנטי פסיכוטיות משפיעות על השינה ולכן ייתכן שגם על החלימה. למרות בעיות מתודולוגיות אלו, החוקרים במחקר הנוכחי בחנו מספר השערות הנוגעות לחלימה וחלימה בהקיץ של סכיזורפניים וזיהו מספר מאפיינים ייחודיים בהשוואה לקבוצת הביקורת:
Dream bizarreness and waking thought in schizophrenia. Noreika, Valdas; Valli, Katja; Markkula, Juha; Seppälä, Katriina; Revonsuo, Antti. Psychiatry Research, Vol 178(3), Aug 15 , 2010, 562-564.