נולדתי, גדלתי והתחנכתי בקיבוץ ברור חיל. החום האנושי בקיבוץ הברזילאי בשילוב הערכים עליהם גדלתי, הולידו בין השאר את תפיסתי המקצועית לגבי מהות הטיפול הנפשי. לא במקרה בחרתי בטיפול התנהגותי קוגניטיבי כשיטת הטיפול העיקרית עמה אני עובדת. זהו טיפול שמתמקד בכוחות של האדם, הוא שוויוני במהותו ותופס את המטופל והמטפל כנעים על אותם צירים של קשיים אוניברסליים הפוקדים את כולנו כבני אדם.
תפקיד המטפל ההתנהגותי קוגניטיבי הוא לפעול בשיתוף המטופל ובגובה העיניים כדי לסייע לו לזהות את הקשיים עימם הוא מתמודד, את הלך חשיבתו, הרגשות הקשורים בהם והשינוי ההתנהגותי שיסייע לו להשיג את מטרותיו.
בספר "כוחו של CBT בטיפול זוגי", ניסיתי להדגים זאת באופן הבא: מטפל CBT נותן יד למטופליו ואומר להם: "בואו, אני אעזור לכם להגיע אל קצה ההר". הוא עושה זאת באמצעות חום, רגישות, אמפתיה, עבודה בגובה העיניים ותוך שותפות מלאה בהגדרת מטרות הטיפול והדרכים האפשריות להשיג מטרות אלו. הוא אומר להם: "יש מולנו הר. לא פשוט לטפס עליו. זה ידרוש מכולנו עבודה, אבל לאט לאט, עם עקביות, התמדה תרגול ויישום, יש סיכוי גדול שנצליח להגיע אל פסגתו של ההר". כדי שנדע שאנחנו בכיוון הנכון נציץ מדי פעם אחורה ונראה כמה כבר עלינו וכמה עלינו עוד לעלות.
ההשקפה ההתנהגותית קוגניטיבית מתמקדת באינטראקציה התוך אישית והבין אישית תוך שימת דגש מיוחד על טיבן השזור זה בזה של ציפיות, אמונות ומה שאנו מייחסים למתרחש. במובן זה, הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי רואה עין בעין, ביחד עם גישות מערכתיות, את ההשפעה הרב כיוונית, ההדדית והנחיצות שבבחינת התנהגויות בהקשר מסוים. מטפל התנהגותי קוגניטיבי מסייע למטופלים לחשוף תפיסות, ערכים, רגשות והתנהגויות בלתי יעילות במטרה ליצור התאמות שיאפשרו להם לשגשג ברמה האישית, הזוגית והמשפחתית.
תפיסות אלו מיושמות הלכה למעשה במכון שיטות, אותו הקמתי בשנת 2008. המכון, שהפך למשפחתי השנייה, כולל 40 מטפלים התנהגותיים קוגניטיביים מוסמכים שהולכים עמי שנים ארוכות, הוכשרו אצלי ומקבלים הדרכה שוטפת. אנחנו מקיימים ימי עיון וכנסים במסגרת פנימית של המכון וכן השתלמויות, סדנאות והרצאות לאנשי מקצוע באוניברסיטאות, בשירותים פסיכולוגים חינוכיים, מחלקות רווחה ומוסדות נוספים האמונים על טיפול ורווחה נפשית.
בנוסף, אני מנהלת אקדמית של המגמה לטיפול הורי, זוגי ומשפחתי במסגרת התוכנית הישראלית להכשרת מטפלים בפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית בתל השומר, מרצה בתוכניות השונות להכשרת מטפלים ב – CBT ומרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. המודלים וכלי ההתערבות שפיתחתי להעמקה וקידום יעילות הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי ראו אור במאמרים ושבעה ספרים שפרסמתי לאנשי מקצוע, הורים וילדים והם נלמדים במוסדות אקדמיים וטיפוליים.
2001 – 2006 – דוקטורט בחוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א. נושא המחקר: התנהגות תוקפנית: התפקיד הממתן של מיומנויות שליטה עצמית וערכים פרו חברתיים.
1993 – 1998 – תואר שני בחוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א (בהצטיינות).
1989 – 1991 – תואר ראשון בחוג לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א (בהצטיינות).
Naomi Epel, N., Mitnik, I. & Lev-ari, S. (2018). A Novel Third Wave Approach For Enhancing Well-Being and Quality of Life – Mini Review, J Complement Med Alt Healthcare, 5(1), 001-002
Epel, N. (2007). Aggressive Behavior: The Moderating Role of Self-Control Skills and Their Pro-Social Values. Dissertation for Doctorate of Philosophy Degree, Tel-Aviv University
Ronen, T., Rahav, G. & Appel, N. (2003). Adolescent stress response to a single acute Stress and to continuous external stress: Terrorist attack. The Journal of Loss and Trauma, 8, 261-282
ביקובסקי, ד. , אפל, נ. (2017). יחד ננצח את הפחד: מודל שמשלב "עמיתים תומכים" בטיפול בילדים הסובלים מחרדה. [גרסה אלקטרונית]. נדלה ב 17/6/2017
זטלר-רום, ט. ואפל, נ. (2014). טיפול התנהגותי קוגניטיבי בטריכוטילומניה: ניתוח מקרה. שיחות, כרך כ״ח (2). עמ', 192-198.
אפל, נ. (2013). על חיפושיות, דבורים ויצירת קשרים חברתיים. [גרסה אלקטרונית]. נדלה ביום ראשון 02 נובמבר 2014
אפל, נ. (2012). "ואז הגיע האגרוף" על תוקפנות אצל ילדים. [גרסה אלקטרונית]. נדלה ביום ראשון 5 אוקטובר 2014.
חברה מומחית ומדריכה מוסמכת באיטה– האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, משנת 2000.
כיהנה במשך למעלה מעשר שנים בתפקידים שונים באגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי כחברה ויו"ר הועדה לקבלת חברים וכיו"ר הועדה לקידום מעמד ה – CBT בארץ
בשנים האחרונות חברה ב –EABCT - European Association for Behavioural and Cognitive Therapies
חברה באגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי
אפל, נ. (2018). לדוג ענן. הוצאת אח, קרית ביאליק.
אפל, נ. (2017). כוחו של CBT בטיפול זוגי – טיפול התנהגותי קוגניטיבי בקונפליקטים זוגיים. הוצאת אח, קרית ביאליק.
Epel, N. (2016). Talking CBT with Parents and Children - A Guide for the Cognitive-Behavioral Therapist. Contento, Tel Aviv.
אפל, נ. (2015). לדבר CBT עם הורים וילדים – מדריך למטפל ההתנהגותי קוגניטיבי. הוצאת אח, קרית ביאליק.
אפל, נ. (2013). זיזי וללי מגלות מהי חברות. קרית ביאליק, הוצאת אח.
אפל, נ. (2011). כפתור האור של סבא ג'מיקו. קרית ביאליק, הוצאת אח.
עזריאלי, א. ואפל, נ. (2006). אופי טופי מלכת היופי, הוצאת פרופיל, אבן יהודה.
אפל, נ. (2003). המכל הסודי של סבא ג'מיקו. הוצאת רמות, אוניברסיטת ת"א.