שמי עינת עופרי לנדא ואני מטפלת בהבעה ויצירה (מוזיקה), אנליטיקאית יונגיאנית בכירה, מרצה, ומדריכה (גם הדרכה על הדרכה) עם 30 שנות נסיון.
בעבודתי אני משלבת את שני תחומי הידע העיקריים שלי: טיפול יונגיאני ומוזיקה. שני תחומים אלה הם בעלי השפעה לא מבוטלת על חיינו, ובשניהם הנפש מדברת בשפות דומות.
אני מאמינה בחשיבותה של האמנות בתהליכי התפתחות הנפש, מה שהוביל אותי לחקור את ה'נפש המוסיקלית'. אני סבורה שבכוחה ליצור חיבור בין רגשות לתובנות, בין המודע ללא מודע, ובכך לעודד תהליכי טרנספורמציה בתוך האדם ובקהילה הרחבה.
בעבודתי הקלינית אני משתמשת בשילוב טכניקות רב תחומיות כגון: תרפיה במוזיקה, תרפיה באמנות, דמיון אקטיבי, ניתוח חלומות, עבודה עם מיתוסים, ארכיטיפים, מוזיקה ויצירות תרבות.
בשנים האחרונות, אני חוקרת מרצה וכותבת על הזיקה שבין מוזיקה לתהליכים נפשיים.
התוכנית להכשרה אנליטית יונגיאנית, החברה היונגיאנית הישראלית החדשה, מסונפת ל- International Association for Analytical Psychology.
פסיכותרפיה באוריינטציה יונגיאנית, בית הספר לפסיכותרפיה יונגיאנית, סמינר הקיבוצים, תל אביב.
תואר שני M.A. בטיפול בהבעה ויצירה, אוניברסיטת לסלי (ישראל, בוסטון, ארה"ב).
תואר ראשון כפול B.A., האקדמיה למוסיקה, מגמת פסנתר והחוג לפילוסופיה, אוניברסיטת תל אביב.
מטפלת באמנויות, פסיכותרפיסטית ואנליטיקאית יונגיאנית בכירה, מרצה, מדריכה בכירה ומנחת סדנאות. בין המוסדות בהם אני מרצה ופעילה: הקריה האקדמית אונו, בתי ספר לפסיכותרפיה יונגיאנית והמסלול להסמכת אנליטיקאים יונגיאנים.
במהלך 30 השנים האחרונות, מטפלת בקשיים רגשיים שונים, ביניהם תופעות חרדה, דיכאון, קשיים ומשברים אישיים ובינאישיים, פגיעה מינית, טראומה ופוסט טראומה, קשיים בוויסות רגשי, אובדן דרך והתפתחות עצמית. משלבת בעבודתי עבודה דינמית, דמיון פעיל, שילוב אמנויות וניתוח חלומות.
חברה בעמותה היונגיאנית הישראלית. חברה באגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה אנליטית (IAPP). חברה ומדריכה ביה"ת. מטפלת בהסדר עם בטוח לאומי ומשרד הביטחון.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה.
לנדא, ע.ע. (2017) החיפוש אחר הקול האבוד: ניתוח האופרה 'הילד והקסמים'. פסיכולוגיה עברית. https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3600
לנדא, ע. ע. (2019). המסע של דוד: טיפול בילד בתראפיה במוסיקה בגישה יונגיאנית. פסיכולוגיה עברית. https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3836
לנדא, ע.ע.(2023) המטפל המוזיקלי: על חווית הזמן והשימוש בצליל כדימוי נפשי בטיפול יונגיאני. בטיפולנט
https://www.betipulnet.co.il/particles/the_musical_therapist
לנדא, ע.ע. (2024) תרומתן של גרסאות כיסוי לטיפול במוזיקה באוריינטציה יונגיאנית. פסיכולוגיה עברית.
אוחזר מתוך https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=4687
לנדא, ע.ע. (2024) כשהתותחים רועמים הסירנות לא שותקות: הסירנות המיתולוגיות כסמל מורכב של הנשי, והרלוונטיות שלהן לנפש האדם. פסיכולוגיה עברית
אוחזר מתוך https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=4704
מדריכה ביה"ת
מדריכה בכירה בעמותה יונגיאנית ישראלית חדשה
רכזת התכנית לפסיכותרפיה יונגיאנית במרכז האקדמי רופין