מאז ומתמיד מתמודדים בני האדם עם מרכיב של חוסר ודאות בחייהם, בעיקר נוכח העובדה כי הם ברי-חלוף וכל יום עשוי להיות יומם האחרון. בעיתות של משבר כדוגמת מגיפת הקורונה, תחושה זו רק גוברת מאחר שאין לנו ידיעה ברורה מה צופן העתיד ומתי כל זה צפוי להיגמר, אם בכלל. אמנם איננו יכולים לראות את וירוס COVID 19 במו עינינו, אך הוא מהלך אימים ומקיף אותנו מכל עבר, מעורר תחושות קשות של חרדה, ייאוש ובדידות ומערער את מה שחשבנו שאנו יודעים על עצמנו ועל העולם שמסביבנו.
בראיון הבא, ננסה להבין כיצד נראית חוויה של חוסר ודאות, אילו רגשות היא מעוררת בנו, כיצד ניתן לשהות ואף לצמוח במקום של אי-ידיעה ומה אנחנו יכולים לעשות כדיי להתמודד איתה בצורה הטובה ביותר. בין היתר, נתבונן על דרכים שונות להשיב לעצמנו את השליטה שאבדה במצבים של חוסר ודאות, בין אם בניסיון להיאחז באמיתות שאנו כן יודעים, בחיפוש אחר מקורות מידע רלוונטיים, בקבלת עזרה ותמיכה מהסביבה, בהישענות על אמונה רוחנית או בפניה לטיפול פסיכולוגי.
כל אלו ועוד, בשיחה המרתקת בין שרון ורועי, כאן באולפן בטיפולנט.
ד"ר שרון זיו ביימן – פסיכולוגית קלינית, חברת סגל וראש "מכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה" בביה"ס למדעי ההתנהגות, במכללה האקדמית תל אביב-יפו. שותפה ב"קבוצת שיח מכון לפסיכותרפיה התייחסותית". חוקרת את מערך היחסים בין התערבויות המטפל, לקשר הטיפולי ולתוצאות הטיפול. מטפלת במבוגרים ובזוגות.
רועי סמנה – פסיכולוג קליני, מרצה ומדריך בתוכניות לפסיכותרפיה של מרכז ויניקוט, בבית הספר תמורות (בשיתוף עם אוניברסיטת בר־אילן), באוניברסיטת בן־גוריון ובתוכנית לטיפול מיני של ביה"ח שיבא. מכותבי הספר "למשש את הפיל" בעריכת עמית פכלר (כרמל, 2019).