משברים הם חלק בלתי נפרד מהחיים. איננו יכולים להימנע מהם, ואין לנו דרך לדעת כיצד ישפיעו עלינו. מה קובע איך נתמודד עם משבר, בין אם מדובר בפרידה, פיטורים או אובדן? למה אדם אחד חוזר לשגרה יחסית מהר, בעוד אחר מתקשה לעמוד על הרגליים גם לאחר זמן רב? אחד המושגים המרכזיים בתשובה לשאלה הזו הוא חוסן נפשי. מידה רבה יותר של חוסן מאפשרת לנו להתאושש מהר יותר, להגיב באופן גמיש יותר, ולדעת גם לסלוח לעצמנו.
כדי להבין מהו חוסן יותר לעומק, אירחנו באולפן בטיפולנט את ד"ר אלינער פרדס, פסיכולוגית קלינית מומחית, על מנת לענות על שאלות כמו מהו חוסן נפשי? כיצד הוא מסייע בהתמודדות עם רגעי משבר? איך מתפתח חוסן לאורך החיים? ואיך אפשר לפתח אותו בבגרות?
ד"ר אלינער פרדס - פסיכולוגית קלינית מומחית, מרצה ומדריכה בביה"ס לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ומנחה סדנאות מ.ג.ן (מודעות-גוף-נפש) למניעת שחיקה ולפיתוח חוסן.
עירון מלמוד גנני - פסיכולוג מתמחה בפסיכולוגיה קלינית ב”נווה צאלים” – בית ספר ופנימייה פוסט אשפוזית, ומטפל בבני נוער ומבוגרים בקליניקה פרטית ברעננה. בוגר התוכנית לפסיכותרפיה בגישה האנליטית של יונג באוניברסיטת בר-אילן. מחקרו בעבודת התזה התמקד בקשר בין חרדה חברתית לבדידות.