פגיעות ראש עלולות להתרחש בכל גיל עקב מגוון רחב של נסיבות שביניהן תאונות דרכים, פגיעות הנגרמות עקב אירועים קרביים או אירועי טרור, תאונות עבודה, חבלות ראש, תקיפות, אירועים מוחיים, פגיעות עקב פרוצדורות רפואיות וכן הלאה. השפעות הפגיעה עשויות להשתנות בהתאם למיקומה וטיבה של הפגיעה ולמצבו הכללי של האדם, ולכלול היבטים מוטוריים, קוגניטיביים, רגשיים והתנהגותיים. בהתאם, טיפול בנפגעי ראש הוא במקרים רבים טיפול מקיף וכוללני אשר מצריך סיוע של אנשי מקצוע שונים. בדרך כלל, טיפול בנפגעי ראש יפתח באבחון מקיף של מצבו של המטופל ושל הקשיים איתם הוא מתמודד בהיבטי החיים השונים. בהתאם לממצאי האבחון תיבנה תכנית טיפולית-שיקומית מקיפה אשר תותאם לצרכיו הספציפיים של המטופל.
בדומה לכל פגיעה הגורמת לנכות, מגבלה אן שינוי בתפקודו או הופעתו החיצונית של האדם, פגיעת ראש היא פגיעה מטלטלת אשר דורשת מהאדם הפגוע להסתגל לשינויים בהיבטי חיים משמעותיים. טיפול בנפגעי ראש באמצעות טיפול נפשי מתבצע בדרך כלל על ידי פסיכולוג שיקומי או פסיכולוג רפואי אשר מסייעים לאדם להשלים עם מציאות חייו החדשה, להתאבל על היכולות שאבדו ולהתמודד עם אתגרים רגשיים שונים אשר נגרמים בעקבות פגיעת הראש. כך, למשל, טיפול בנפגעי ראש באמצעות טיפול נפשי עשוי להתמקד בחיזוק מיומנויות השליטה העצמית אשר נפגעו עקב פגיעה באזורים מוחיים הקשורים בוויסות ועכבות, בשיקום הדימוי העצמי, ביצירת ושימור קשרים חברתיים וזוגיים על אף המגבלות ובמציאת טעם ועניין בחיים למרות הפגיעה ומגבלותיה. באופן זה, טיפול בנפגעי ראש באמצעות טיפול נפשי יכול לסייע במניעת או התמודדות גם עם סימפטומים של חרדה, דיכאון וכן הלאה.
בחלק מהמקרים, פגיעות ראש עשויות להביא לשינויים משמעותיים בתפקודו, התנהגותו ויכולותיו של האדם הפגוע. שינויים אלו משפיעים לא פעם על התנהלותו של האדם בקשרים בין אישיים ובאינטראקציות יומיומיות, כך שלא רק הוא אלא גם בני משפחתו נדרשים לתהליך של הסתגלות למצב החדש. בהתאם, טיפול בנפגעי ראש כולל פעמים רבות גם הדרכה של משפחת המטופל. הדרכה זו מכוונת להקניית מידע על משמעות הפגיעה והשלכותיה (למשל, הסבר על כך שהמטופל אינו "סתם עצבני" או "חסר אחריות" אלא מתקשה לרסן את עצמו עקב פגיעה באזורי המוח הרלוונטיים), רכישת כלים להתמודדות עם השלכות הפגיעה ומתן תמיכה רגשית וליווי בתהליך ההסתגלות לחיים לצד אדם פגוע ראש.
כאמור, פגיעות ראש עלולות לגרום לפגיעות מוטוריות, קוגניטיביות או תפקודיות שונות, בהתאם למיקום הפגיעה. על כן, טיפול בנפגעי ראש כולל פעמים רבות גם ריפוי בעיסוק. במסגרת הריפוי בעיסוק יערך אבחון מקיף אשר יאפשר למאבחן לזהות באילו תחומים המאובחן זקוק לעזרה ולבנות תכנית שיקומית-טיפולית אשר תענה לצרכיו. לאחר מכן, תהליך הריפוי בעיסוק יכלול ליווי ותרגול של מיומנויות מוטוריות וקוגניטיביות שונות, הכוונה להרחבת עצמאותו של המטופל ומיצוי הפוטנציאל התפקודי שלו, קידום השתלבותו התעסוקתית/חברתית של המטופל וכן הלאה. במידת הצורך, במסגרת הריפוי בעיסוק גם משפחת המטופל תקבל הדרכה ומתן כלים אשר יסייעו לבני המשפחה לסייע לבן המשפה הפגוע ובו זמנית לקדם ולפעול לשיפור תפקודו העצמאי.
חלק מפגיעות הראש מלוות גם בפגיעה במרכזי דיבור ותקשורת. במקרים אלו טיפול בנפגעי ראש יכלול גם טיפול אצל קלינאית תקשורת אשר תסייע למטופל לרכוש מחדש את המיומנויות המוטוריות-קוגניטיביות הנדרשות לתהליכים של הבנת והפקת שפה.