תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

טיפול זוגי

טיפול זוגי, בניגוד לדעה הרווחת, אינו משמש לסיוע רק עבור זוגות הנמצאים במצוקה ועל סף פרידה. בדומה לטיפול רגשי פרטני, טיפול זוגי נועד לסייע בהתמודדות עם קונפליקטים, לשפר את התקשורת הזוגיות, להתייחס לנושאים מיניים, כלכליים, רגשיים ועוד. בעמוד הנוכחי תוכלו למצוא מטפלים מומחים בתחום הטיפול הזוגי, וכן להבין עוד מהו טיפול זוגי, מתי רצוי לפנות לטיפול זוגי ומה בכלל ההבדל בין טיפול זוגי לטיפול פרטני?

קרא עוד ...

אנשי מקצוע בתחום טיפול זוגי

<<  לרשימה המלאה

מאמרים בתחום טיפול זוגי

טיפול זוגי
זוגיות בזמן אבטלה
טיפול זוגי
כש
כש"זה זה" וכש"זה לא זה"
טיפול זוגי
7 טיפים להתמודדות עם פרידה
7 טיפים להתמודדות עם פרידה
טיפול זוגי
זוגיות תחת אש: שומרים על הזוגיות גם בעת מלחמה
טיפול זוגי
כש
העולם הפנימי של הזוג - ההשפעה הלא מודעת של העולם הפנימי מחזקת או מחלישה את הזוגיות
טיפול זוגי
מדוע אנשים בוגדים? וכיצד יכול טיפול זוגי לעזור?
מדוע אנשים בוגדים? וכיצד יכול טיפול זוגי לעזור?

מהו טיפול זוגי?

טיפול זוגי הינו מרחב טיפולי אשר שם במוקד הטיפול את הקשר הזוגי. כמובן, ההיסטוריה האישית והדפוסים של כל אחד מבני הזוג באים לידי ביטוי בתהליך הטיפולי, בקשיים ובדינמיקה הנוצרת בין הזוג למטפל. לצד זאת, בניגוד לטיפול רגשי פרטני, המוקד הוא הקשר הזוגי. לפיכך, ה"מטופל" הוא הקשר הזוגי, והמוקד, לפני כל עניין אישי או פנימי המתרחש בקרב כל אחד מבני הזוג, הוא לשפר את הקשר הזוגי, את איכות החיים הזוגית ואת היכולת של בני הזוג להתמודד עם קשיים עתידיים.

טיפול זוגי עשוי לסייע בהתמודדות עם מגוון קונפליקטים ומשברים במהלך החיים, סביב חתונה או לידה, במצבים של קשיים כלכליים או מיניים וכן לקראת פרידה. כיום, בניגוד למקובל בעבר, טיפול זוגי אינו נועד לשמר ולהחזיק את הקשר בכל מחיר. לעיתים, מטרת הטיפול דווקא תהיה להיפרד באופן נעים אשר יאפשר שותפות הורית טובה לאחר הפרידה, הן עבור כל אחד מבני הזוג והן עבור הילדים, במידה שיש.

מתי רצוי לפנות לטיפול זוגי?

טיפול זוגי עשוי לסייע לבני הזוג בתקופות שונות בחייהם, ובסיטואציות שונות ומגוונות. יתרה מכך, טיפול זוגי עשוי לסייע לזוגות לצלוח שינויים, לשפר את מיומנויות התקשורת ולעבוד על אינטימיות ומיניות, לא רק אל מול משבר או לקראת פרידה, אלא גם ככלי מחזק ומעצים אשר תורם לאיכות החיים הזוגית והמשפחתית.

פעמים רבות, בני זוג פונים לטיפול זוגי סביב משברי חיים, בין אם של אחד מבני הזוג ובין אם משבר זוגי כגון פגיעה באמון כתוצאה מבגידה. כמו כן, טיפול זוגי עשוי לסייע רבות אל מול קונפליקטים, פערים או קשיים אינטימיים או מיניים, בצמתי חיים משמעותיים כגון חתונה, לידה, רילוקיישן או התמודדות עם אובדן. לעיתים, מוקד הטיפול יהיה מיני ואז יש לפנות לטיפול מיני, לעיתים פרטני ולעיתים זוגי, כתלות במוקד ושורש הקושי. 

באופן כללי, חשוב להבין כי בפנייה לטיפול זוגי יש חשיבות למציאת איש או אשת מקצוע מומחים אשר יוכלו לספק לבני הזוג מרחב טיפול משותף ובטוח, בו הם יוכלו להביע, לתקשר, להתמודד, לגשר, להעמיק את המודעות שלהם ולהפגין פגיעות וכנות האחד כלפי השנייה. כאשר זה מתאפשר, טיפול זוגי יוכל לסייע בתיווך ובסיוע ברכישת מיומנויות תקשורת בין אישית מיטיבה יותר.

ההבדלים בין טיפול זוגי לטיפול פרטני

טיפול זוגי שונה במהותו מטיפול פסיכולוגי פרטני. כמובן, פעמים רבות הקשיים האישיים ואלו הבין אישיים מורכבים והולכים שנים אחורה, כך שקשה להבין האם עדיף לפנות לטיפול זוגי או פרטני. אכן, ייתכן ולעיתים יוכלו בני הזוג להרוויח משילוב בין טיפול פרטני לזוגי, על פני תקופות שונות או במקביל.

יחד עם זאת, קיימים מספר הבדלים ברורים בין טיפול זוגי לבין טיפולים פרטניים, והבנה מעמיקה יותר של הבדלים אלו עשויה לסייע לבני זוג השוקלים פנייה לטיפול זוגי, להחליט באם אכן מדובר בסוג הטיפול המיטבי עבורם.

ההבדל המרכזי הוא מוקד הטיפול. כאמור, בטיפול זוגי המטופל הוא הקשר, מערכת היחסים בין בני הזוג. על כן, טיפול זוגי בא לחקור, להעמיק ולהבין את הדינמיקה הזוגית, את הדפוסים הזוגיים ואופן התקשורת בין בני הזוג. מטרות הטיפול הזוגי, הינן לרוב ממוקדות ונוגעות לקונפליקטים וקשיים זוגיים, לעיתים בכדי לשפר את הקשר, לסייע לבני הזוג להתמודד עם משבר או להיפרד באופן נעים ומכבד, תוך מחשבה על שותפות הורית והמשך קיום יחסים לאחר הפרידה, כאשר יש צורך בכך.

הבדל משמעותי נוסף בין טיפול זוגי לטיפול פרטני נוגע לעמדת המטפל. כיוון ששותפים לטיפול שני בני הזוג, אשר פעמים רבות חווים קשיים, קונפליקטים ופערים בעמדות, רגשות ומחשבות, יש חשיבות מכרעת לכך שיצליח המטפל הזוגי להתמקם בעמדה שאינה לוקחת צד, שמאפשרת לשני בני הזוג לחוש בנוח במרחב הטיפולי ולהביא עצמם לידי ביטוי באופן אותנטי ופגיע.