תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

איך מתגברים על הימנעויות?

25/02/2021

אחד הגורמים המרכזיים המקושרים למצבי קושי נפשי שונים הוא ההימנעות. התנהגויות נמנעות הן כל הפעולות שאדם מבצע על מנת להימלט ממחשבות, רגשות או התמודדויות מסוימות, הנחוות עבורו כקשות. ההתנהגויות הללו יכולות להתרחש בדרכים רבות ושונות, ועשויות לכלול גם פעולות שאדם לא עושה (נמנע מהן) וגם פעולות אחרות שהאדם עושה (כדי להימנע ממצבים או פעולות אחרות). אף על פי שההימנעות עשויה לייצר הקלה רגשית, במקרים רבים היא מייצרת מעגל של משוב שלילי המגביר אותה ומקשה על האדם לחיות את חייו במלואם. 

אז מדוע בני אדם מתאפיינים בהימנעות? מה הפסיכותרפיה האדלריאנית מלמדת אותנו על כך? ואיך ניתן להתגבר על הימנעות כאשר היא פוגעת באיכות החיים שלנו? התשובות לכל השאלות האלו ועוד רבות אחרות בשיחה הבאה עם ד"ר אנאבלה שקד.

ד"ר אנאבלה שקד – פסיכותרפיסטית ומדריכה מוסמכת בגישת הפסיכולוגיה האינדיבידואלית, בעלת תואר שני ושלישי בתרפיה בהבעה ויצירה עם התמחות בפסיכודרמה, מייסדת ומרצה בכירה בבית הספר לפסיכותרפיה במכון אדלר, מחברת הספר "לקפוץ למים - מהימנעות להשתתפות מלאה בחיים".

ד"ר שרון זיו ביימן – פסיכולוגית קלינית, חברת סגל וראש "מכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה" בביה"ס למדעי ההתנהגות, במכללה האקדמית תל אביב-יפו. שותפה ב"קבוצת שיח מכון לפסיכותרפיה התייחסותית". חוקרת את מערך היחסים בין התערבויות המטפל, לקשר הטיפולי ולתוצאות הטיפול. מטפלת במבוגרים ובזוגות.

אנשי מקצוע ומכונים