OCD או הפרעה טורדנית-כפייתית היא הפרעה מוכרת בילדים ובמבוגרים, היכולה להופיע מוקדם מאוד (אפילו בגיל 3) בצורות ובדרגות חומרה שונות. ההפרעה גורמת למצוקה וקשיי תפקוד, ועלולה לפגוע בדימוי העצמי ובהתפתחות הילד. לעיתים קרובות, OCD משפיע על כלל המשפחה שנאלצת לארגן את חיי הבית סביב המצב. עם זאת, פעמים רבות ניתן להשיג הקלה משמעותית באמצעות טיפול ושינוי ההתנהגות בבית.
כדי להבין את הנושא יותר לעומק, אירחנו באולפן בטיפולנט את ד”ר יערה שמשוני, פסיכולוגית קלינית מומחית, על מנת לענות על שאלות כמו מהו OCD? כיצד הוא בא לידי ביטוי בילדים? איך הוא משפיע על חיי המשפחה? מה גורם לו? איך מטפלים? ולבסוף, מה חשוב שהורים לילדים עם OCD ידעו?
ד"ר יערה שמשוני - פסיכולוגית קלינית מומחית, בעלת דוקטורט מאוניברסיטת תל-אביב בהנחיית פרופ' חיים עומר בנושא השגחת הורים על נהיגת צעירים. במסגרת הפוסט-דוקטורט שימשה כמטפלת, מדריכה וחוקרת במרפאת החרדה של המרכז לחקר הילד באוניברסיטת ייל תחת הנחייתם של פרופ' אלי ליבוביץ ופרופ' וונדי סילברמן, והיא עודנה חברת סגל מן הקהילה במרפאה בתפקיד Community Clinical Assistant Professor. במהלך שהותה בייל למדה וחקרה את SPACE, טיפול מונחה-הורים ומבוסס מחקר לחרדה ו-OCD בילדים. כיום, יערה חיה בארץ, מטפלת, מכשירה ומדריכה מטפלים בגישת SPACE באנגלית ובעברית.
עירון מלמוד גנני - פסיכולוג מתמחה בפסיכולוגיה קלינית ב”נווה צאלים” – בית ספר ופנימייה פוסט אשפוזית. בוגר התוכנית לפסיכותרפיה בגישה האנליטית של יונג באוניברסיטת בר-אילן. מחקרו בעבודת התזה התמקד בקשר בין חרדה חברתית לבדידות.