נראה שכמעט ואין היבט בחיי היום יום שלא קשור בדרך כזו או אחרת למפגש עם בני אדם אחרים. בין אם באירוע המוני, בקבוצה קטנה, בשיחת טלפון או בהתכתבות ברשתות חברתיות, קשה להתנהל בעולם מבלי ליצור קשר. כולנו ברמה כזו או אחרת חווים ביישנות וחוסר ביטחון באינטרקציות חברתיות מסוגים שונים, אך עבור אלו המתמודדים עם חרדה חברתית, המפגש עם האחר עשוי לעורר חרדה עוצמתית אשר פוגעת באופן משמעותי בתפקוד ובאיכות החיים.
אירחנו באולפן בטיפולנט את פרופ’ עידן אדרקה, פסיכולוג קליני המומחה בתחום החרדה החברתית, על מנת לענות על שאלות כמו מהי בעצם חרדה חברתית? באילו אופנים היא מגבילה את החיים של המתמודדים עימה? מה גורם להתפתחותה? כיצד מטפלים? ולבסוף, מהם תמרורי האזהרה המסמנים שכדאי לפנות לעזרה?
פרופ' עידן אדרקה - פסיכולוג קליני מומחה ופרופסור מן המניין בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, התמחה בבית החולים מקליין במסצ'וסטס השייך להרווארד מדיקל סקול, חבר מומחה ומדריך מוסמך של האיגוד הישראלי לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. בעל ניסיון רב שנים במחקר ובטיפול בחרדה חברתית, ופרסם כ-80 מאמרים עד היום - רובם בתחום זה. פרופ’ אדרקה עומד בראש המעבדה לחקר חרדה חברתית ותהליכים טיפוליים באוניברסיטה, אשר חוקרת בין היתר טיפול אינטרנטי בחרדה חברתית.
עירון מלמוד גנני - מתמחה בפסיכולוגיה קלינית ב”נווה צאלים” – בית ספר ופנימייה פוסט אשפוזית. בוגר התוכנית לפסיכותרפיה בגישה האנליטית של יונג באוניברסיטת בר-אילן. מחקרו בעבודת התזה התמקד בקשר בין חרדה חברתית לבדידות.