תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

על דיכאון ואובדנות בצל מגפת הקורונה

04/10/2020

מידי שנה מתאבדים בעולם כמיליון איש. באופן מדאיג, שיעורי התמותה ממגפת הקורונה די זהים, אך 'מגפת ההתאבדות' היא מגפה שקטה ולא מספיק מדוברת. גם בישראל הנתונים מצערים ביותר, המדווחים על כ-500 מתאבדים מידי שנה. פגשנו לשיחה קצרה את פרופ' יוסי לוי בלז, מומחה בתחום בריאות הנפש ובפרט בתחום האובדנות, כדיי לשפוך מעט אור ולדבר על תופעת הדיכאון וההתאבדות, שרבים מאיתנו נמנעים מלדבר עליה, מתביישים לשאול לגביה או לבקש בגינה עזרה.

השיחה מציעה מענה לשאלות כמו, מהו דיכאון? במה הוא שונה מדכדוך או עצבות? כיצד נגיף הקורונה יכול להשפיע על מצב הרוח שלנו? מהם סימני האזהרה המעידים כי אדם נמצא בדיכאון או עשוי לפגוע בעצמו? כיצד ניתן לסייע לאנשים המתמודדים עם דיכאון ומתי יש לפנות לעזרה מקצועית?

פרופ' יוסי לוי בלז – פסיכולוג קליני, ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי, במרכז האקדמי רופין. חוקר, מטפל, מדריך ומרצה בתחומים של מניעת אובדנות וצמיחה ממשבר בעשרים שנה האחרונות.

דנה וישינסקי – פסיכולוגית בהתמחות קלינית, במרכז קהילתי לבריאות הנפש יפו. מטפלת מוסמכת (M.A.A.T) לטיפול בהבעה ויצירה במיקוד פסיכודרמה. עורכת תוכן באתר בטיפולנט.

אנשי מקצוע ומכונים