הקריאה במאמריו של וורן פולנד כמוה כצלילה אל תוך תיבת אוצרות שנצברו במהלך למעלה משישים שנה של עבודה פסיכואנליטית. פולנד, פסיכואנליטיקאי אמריקני אשר פרסם עשרות מאמרים, שוזר בכתיבתו את הידע הרב־תחומי שלו בפסיכואנליזה, שירה, תיאטרון ועוד. בין הנושאים בהם דן פולנד בספר זה: מהות השינוי הנפשי, שובבות בטיפול, תפקיד המטפל כעד, חשיבותה של נפרדות, היחס לאחרות ומגדר־יות. אנושיותו וניסיונו העשיר שזורים בניתוחים תרבותיים וספרותיים.
המאמרים המקובצים כאן אינם מיועדים לפסיכותרפיסטיות.ים בלבד: כל הרוצה להעמיק את ההבנה בנפש האדם תמצא בספר זה מבוע לחשיבה מחודשת על אודות המצב האנושי והקשר הטיפולי.
פרופ’ עפרית שפירא־ברמן, המתרגמת והעורכת המדעית. פסיכואנליטיקאית מנחה במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. ספרה Psychoanalysis and Maternal Absence ראה אור בשנת 2021 בהוצאת Routledge.
זהו הספר העשירי הרואה אור בסדרת פגישות לספרות פסיכואנליטית, מייסודה של חיה שטיינפלד ז”ל.
ד״ר וורן פולנד (Warren Poland) הוא פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי אמריקאי אשר עוסק בפסיכואנליזה קלינית במשך למעלה מחצי מאה. תצפיותיו והרהוריו, כולל בספרו המוקדם ״Melting the Darkness: The Dyad and Principles of Clinical Technique״, זכו לכבוד בקבלתו בפרס סיגורני בשנת 2009. הוא חוקר את הבו-זמניות הפרדוקסלית של אינטר-סובייקטיביות ואינדיבידואליות במסגרת מאמרים אישיים, יצירות ספרותיות, ובעיקר בעבודה הקלינית שלו.