אהבה בתענוגים הוא ספרה החמישי של רות גולן והוא מוקדש לשאלות הנוגעות באהבה. ספרים, מאמרים ושירים אינספור נכתבו ביחס לאהבה, ולכאורה מה עוד יש להוסיף על כך שלא יהיה מוכר או שחוק?
אלא שלאורך שנות המחקר של המחברת התברר שלפסיכואנליזה, כמו לפילוסופיה או לקבלה, אין תיאוריה ברורה וממוקדת ביחס לאהבה, בניגוד למשל לתיאוריה על המיניות.
במקומות רבים בספרות הפסיכואנליטית, החל מפרויד עד לאקאן, מתקיים לא אחת בלבול בין אהבה לארוס, בין תשוקה לדחף.
פרויד התנצל על כך שהוא פולש לנחלתם של המשוררים וטען שהמדע צריך לפסוע בזהירות בשדה האהבה; ובכל זאת יש לפסיכואנליזה אחריות לחקור את האהבה, שכן המשוררים מראים רק עניין מועט במקורם של מצבים נפשיים. המסקנה העולה מפרקי הספר היא שאהבה אינה דבר אחד אלא מופעים רבים, שהרי המלים אינן מספיקות על מנת לתפוס ולתאר את מעמקי האהבה, אבל מנגד לא תיתכן אהבה ללא מלים שמדברות עליה ואותה.
השער הראשון של הספר סוקר בקצרה מקורות פילוסופיים וקבליים ביחס לאהבה בתענוגים. השער השני עוסק בשאלה הנוגעת לאהבה ובהתייחסות הפסיכואנליטית אליה, כמו למשל ההבדלים בין אהבה, דחף ותשוקה, אהבה והעברה, אהבה והזדהות וכו'. הפרק האחרון בשער זה מנתח סיפור קבלי לאור תובנות פסיכואנליטיות. השער השלישי מרחיב את הנושא, תוך שהוא מביא עדויות שונות על מיניות ואהבה, כולל מספר דוגמאות קליניות; הוא מסתיים במונולוג (המבוסס על מקרה) של בן המספר על אמו.
רות גולן היא פסיכולוגית קלינית ומשוררת; עוסקת בפסיכואנליזה כפי שלימדו פרויד ולאקאן, ובקשרים שלה לתרבות. ברסלינג ראו אור ספריה הבאים: "אהבת הפסיכואנליזה", "נושאי התודעה", "הרוח הלא-מודעת", "חלל, חלום, חלון". פרסמה שבעה ספרי שירה.