בספר צנום ומרוכז זה משרטטים הכותבים – ההיסטוריונית ברברה טיילור והפסיכואנליטיקאי אדם פיליפס, קווים לדמותו של רוחב הלב. הם מצביעים על מהותו רבת־הפנים והפרדוקסאליות – עונג עילאי הנובע מנכונות לחוות פגיעות וסבל, עמדה מתעלה המעניקה לנו מידה אנושית, טִבענו, פי טבענו אנו יוצאים נגדו – ועם מורכבות זו, לא ייפלא שרוחב הלב הולך תמיד יד ביד עם ההתנגדות כלפיו, ומאז ומעולם עושה כן באופן מקביל ומשלים בהיסטוריה ובנפש האנושית.
זהו הספר השנים־עשר הרואה אור בסדרת פגישות לספרות פסיכואנליטית, מיסודה של חיה שטיינפלד ז"ל.
אדם פיליפס הוא פסיכואנליטיקאי ומחברם של שנים עשר ספרים שקדמו לספר זה, כולם זכו להכרה נרחבת. בכללם On kissing, Tickling and Being Bored, Going Sane, והאחרון שבהם – Side Effects.
ברברה טיילור היא היסטוריונית, והיא פרסמה מספר ספרים ידועים על ההיסטוריה של הפמיניזם, בכללם מחקרהּ שזכה בפרס, על פמיניזם סוציאליסטי במאה ה־19, Eve and the New Jerusalem, וכן אוטוביוגרפיה אינטלקטואלית של הפמיניסטית החלוצה מרי וולסטונקראפט.
איילת רז היא פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, חברה ומרצה בתכנית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית, לימודי המשך ברפואה, אונ' ת"א. שותפה לעריכת הספר, תרגומו מאנגלית לעברית, כמו גם הוסיפה לו מבוא ואחרית דבר פרי עטה.
עמית פכלר הוא פסיכולוג קליני מומחה ומדריך. עורך סדרת הספרים 'פגישות לספרות פסיכואנליטית' במסגרתו הספר 'על רוחב הלב' ראה אור והוסיף לו אחרית דבר פרי עטו.