אסופה חשובה זו, המביאה את כתביה הטכניים של קליין לפרסום ראשון, שואבת את חיותה מן ההמחשות הקליניות מאירות העיניים והמפתיעות השלובות בה, ומספקת הצצה ייחודית אל חזונה פורץ הדרך והמרובד של תיאורטיקנית שרעיונותיה מוסיפים לעצב את השיח הפסיכואנליטי בן זמננו. הרצאותיה המוקדמות של קליין, כמו גם סדרת הסמינרים המאוחרים שלה על הטכניקה, משקפים את מאמציה הנחושים לרתום את תובנותיה, העשויות להיות לא אחת מאיימות, באופן יצירתי ורווי חמלה לטובת סיוע למטופלים בסבלם. ספר זה הוא קריאת חובה, לא רק עבור אלו המתעניינים בהתפתחות חשיבתה של קליין, אלא עבור כל מי שמתעניין בתיאוריה ובפרקטיקה הפסיכואנליטית.
ד"ר ג'יי גרינברג, עורך כתב העת The Psychoanalytic Quarterly על הטכניקה: הרצאות מאת מלאני קליין מבוסס על סדרה של שש הרצאות שנשאה קליין בפני סטודנטים של החברה הפסיכואנליטית הבריטית ב-1936 וכמה פעמים נוספות בשנים שלאחר מכן. הן התגלו בארכיון מלאני קליין, השוכן בספרייה הרפואית ע"ש ולקאם (Wellcome Medical Library), ותוארו בעבר על ידי אליזבת' ספיליוס, אך מעולם לא פורסמו. בספר זה בוחן ג'ון שטיינר את מאפייני הטכניקה הקלייניאנית, כיצד זו התפתחה לאורך השנים, מה הייתה העמדה הפסיכואנליטית הנכונה על פי קליין, וכיצד השתנתה הטכניקה הפסיכואנליטית מאז מותה.
מלאני קליין, אשר היגרה מברלין לאנגליה ב-1927, הייתה לאחת הפסיכואנליטיקאיות המובילות כממשיכת דרכו של פרויד וכמי שתרמה תרומה חשובה לתיאוריה ולפרקטיקה הפסיכואנליטית. לעבודתה החלוצית בשדה הפסיכואנליזה לילדים נודעת השפעה נרחבת בכל העולם עד היום. ספר זה מכיל את הטקסט המלא של שש ההרצאות המקוריות, לצד ניתוח ביקורתי של שטיינר, אנליטיקאי וכותב קלייניאני מוביל ובעל שם עולמי. שטיינר מדגים את חשיבותן של ההרצאות להבנת עבודתה של קליין ואת הרלוונטיות המתמשכת שלהן גם לפסיכואנליזה בת זמננו. נוסף על כך, הספר כולל, אף זאת לראשונה בכתובים, תמלול מוער של הקלטות שנשתמרו, ובהן תיעוד של סמינר שערכה קליין ב-1958 עם פסיכואנליטיקאים צעירים מהחברה הפסיכואנליטית הבריטית. בסמינר זה, שהתקיים בערוב ימיה, מרחיבה קליין ומפתחת רבות מן הנקודות שהופיעו בהרצאות המוקדמות, ומעדכנת אותן לאור השינויים שהתחוללו בחשיבתה בשנים שחלפו מאז.
על הטכניקה: הרצאות מאת מלאני קליין מגיש לקהל קוראיו חומרים נדירים שטרם פורסמו ומספק תרומה חדשה ומשמעותית להבנת הפרדיגמה הקלייניאנית. זוהי קריאה חיונית עבור אנליטיקאים ופסיכותרפיסטים בגישה פסיכואנליטית השואבים מעבודתה של קליין ומורשתה ומושפעים ממנה.
ג'ון שטיינר הוא פסיכואנליטיקאי מנחה בחברה הפסיכואנליטית הבריטית. לאחר שפרש מן הפרקטיקה הפסיכואנליטית מוסיף כיום שטיינר להנחות מתמחים, לערוך סמינרים ולכתוב. הוא מחברם של כמה מאמרים פסיכואנליטיים ושני ספרים: מסתורים נפשיים (2017) ולראות ולהראות (2015) שראו אור בעברית בהוצאת תולעת ספרים. כמו כן, ערך וכתב הקדמות לספר תסביך אדיפוס היום (2020) שיצא אף הוא בהוצאת תולעת ספרים; לספרה של חנה סגל Psychoanalysis, Literature and War (1997), ולספר (2008) Rosenfeld in Retrospect.