כאשר היא ניגשת להכנת כיסוני הבצק הממולאים שבחרה, היא נדחסת לאזור מוגבל וקטן שבין המקרר לכיריים, רגליה צמודות זו לזו, גבה כפוף מעט וכתפיה שמוטות כלפי פנים. היא מקרבת את קערת הבצק והמילוי אליה על משטח העבודה ומתחילה למלא את הכיסונים. אצבעותיה רצות בזריזות רבה בין הבצק למילוי וסוגרות אותו במיומנות פלאית ממש. תחת ידיה הזריזות יוצאים כיסונים מושלמים, מקופלים בקפידה. אני מתמלאה בהשתאות כי נראָה כאילו היא כלל לא זזה, מכווצת במקום אחד, מנסה לצמצם עצמה למינימום ההכרחי, אך מנגד יוצרת כיסונים מופלאים במהירות ובמיומנות שכאלה.
מהו טיפול בבישול? מה הקשר בין טיפול ובישול? איך והאם אפשר לייצר מרחב טיפול במטבח?
כל טיפול רגשי מספק סוג של הזנה, ועבור רבים המטבח והבישול מהווים מרחב טיפולי ואפיק של קשר. מתוך נקודת המבט הזו אוספת ד”ר אילת ברק נחום, אל תוך המטבח הטיפולי, תיאוריות ופרקטיקות טיפוליות, יחד עם חומרי גלם לאפייה, בישול ומאכל.
במשך עשרים השנים האחרונות אילת ברק נחום ממשיגה, חוקרת ומלמדת את השילוב בין פעילות הבישול לבין העולם הרגשי ומעצבת ומפתחת דיסציפלינה טיפולית ייחודית – טיפול בבישול.
ספר זה, כקדירת נזיד עשירה, בוחש בתוכו את התהליכים הטיפוליים המתרחשים במטבח, התשתית התיאורטית הרחבה והתובנות על אודות החיבור בין טיפול לבין בישול – בהיבט המחקרי, הטיפולי־קליני והפדגוגי.הספר מיועד למטפלים, לאנשי חינוך, להורים ולכל מי שמתעניין בקשר בין אוכל ונפש.
אילת ברק נחום היא ד”ר לעבודה סוציאלית ומטפלת בבישול. היא מטפלת בקליניקה שהיא מטבח ומפתחת וחוקרת את החיבור בין מזון ותהליכי הבישול הנעשים בו, לבין טיפול נפשי בהקשרים משפחתיים ובין־אישיים. ראשת התוכנית לטיפול בבישול בסמינר הקיבוצים ובקריה האקדמית אונו. שיחות מהמטבח הוא ספרה הראשון.
מילות הנפש הוא ספרה הראשון של גלית גז ומהווה הצצה לעולמו הפנימי ולנפשו של האדם.