שחלומות ומעשיות עממיות, שני תוצרים נפשיים אשר מלווים את האנושות משחר ימיה, זוכים בספרה של רוית ראופמן להתייחסויות חדשות אשר מעלות תובנות חשובות ביחס לטבע האדם והחברה. חלומות על נישואים, הריונות ולידות, מלחמות וכיבושים, מאבקים בין המינים וכמיהה לקשר – כל אלה מסייעים להאיר באור חדש מעשיות נפוצות כמו "שלגייה", "אצבעוני", "הנזל וגרטל" ו"כחול הזקן".
מעשיות ידועות אלה, אשר עליהן גדלנו והן רווחות בעולם כולו, מספקות דרכי פירוש חדשות לחלומות שקהילת המטפלים והחוקרים מתלבטת כבר שנים רבות בדבר אופני הפירוש הראויים להם. ספר זה מציע חיבור ייחודי בין שני התחומים, ובמובן הזה מהווה נדבך חשוב בדיאלוג הממושך שמתנהל בין הפסיכולוגיה לספרות העממית כשני תחומי דעת.
בעולם של מאבקים בין עמים ובין קבוצות, ובמציאות הישראלית האינטנסיבית שבה אנו חיים ופועלים, נראה שז'אנר המעשייה חסר הפשרות, אשר מציג עולם סטריאוטיפי שבו מתעמתים הקטבים המנוגדים זה עם זה, עדיין שומר על רלוונטיות. חוויית הקסם והאשליה אשר מאפיינת מעשיות עומדת אף היא במוקד הפרשנות בספר זה, תוך כדי ניסיון לשפוך אור על המרכיב הפנטסטי בקיום האנושי, כמו גם על תפקידו החשוב בהתמודדותנו עם המציאות.
ד"ר רוית ראופמן היא פסיכולוגית קלינית מומחית; מרצה וחוקרת בחוג לספרות עברית והשוואתית באוניברסיטת חיפה; מלמדת בתוכנית לביבליותרפיה.