חרדת האינטימיות מאת סמדר גונן, מציע אבטיפוס של הומו-אינטימוס, שמהותו היא ישות עצמאית, שמטרתו היא חיפוש אחר האינטימיות. תוך כדי המסע אל האינטימיות הוא חווה ונקלע למכשולים ולפסגות, לחרדות ולתובנות ולומד ליצור יחסים דיאלוגים אינטימיים. הדרך לאינטימיות דומה לטיפוס על הר חלקלק, ללא רשת ביטחון. זהו מסע מפרך, מעשיר ומגוון שדורש התבוננות ומודעות. אין הישגים, אך יש שיאים להעפיל אליהם כל פעם מחדש. אינטימיות נעה בקוטביות בין חרדה ופגיעות, לבין חיבור של הבנה הדדית ואהבה. זו היכולת לראות את העולם והיחסים לא רק מתוך עצמי אלא ממש ובפועל דרך עיניו של השותף, מתוך היענות הדדית לרגשות, למחשבות ולמגע.
"סמדר גונן כותבת בגילוי לב מיוחד וישיר. היא פורשת את הדיון בין מחשבות תאורטיות לסיפורים ואמירות שלה ושל שותפי-אינטימיות בחייה. כך נוצר מארג של סיפורי-חיים ומחשבות, ותנועת האריגה היא אופן האינטימיות שלה. בתוך כך, האינטימיות נפרשת בפני הקורא לא רק כדבר וכמצב, אלא גם כתהליך אישי של חיפוש וגילוי, שלה בתוך עצמה, ושלה עם האחרים בחייה. באופן הזה הקורא/ה מתנסה בחוויה של מהלך החיים – מתנסה באינטימיות. אופן הכתיבה האישי יוצר 'שותפות-קריאה' שהופכת לחוויה של כינון העצמי, בתנועה בין הבנה להווייה. זהו ספר מרתק וחכם, דוגמה מעולה לפרקטיקה של מחקר-חושב המדגימה ומנהירה את עצמה – לקורא הרגיל שיכול להתענג בגלגולי והרהורי החיים, ולקורא המקצועי שמתבונן בחיבוטי מחשבתו וקיומו".
גרשון מולד – פסיכולוג קליני
ד"ר סמדר גונן, מרצה לפילוסופיה במכללת אלקאסמי. ספריה הקודמים: "לדעת רגש" (מכון מופת 2003); "זברה הרואית טיפשה" (גוונים 2008); "שחזור אינטימי" (רסלינג 2009). "אחריות לחינוך וחינוך לאחריות" בשיתוף עם ג'מאל אבו חסין (מכון מופת 2013); "פתאום אביב בסתיו" בשיתוף עם מנשה כהן (כרמל 2015).