צפיית גברים בפורנוגרפיה הפכה זה מכבר לתופעה שגרתית, נפוצה ואולי אף נפיצה. מדובר בהרגל המלווה נערים וגברים רבים מתחילת גיל ההתבגרות ולאורך שנים רבות, גם בבגרותם. ברוב המוחלט של המקרים הצפייה בפורנוגרפיה צמודה לאוננות, ולהיפך, ולפיכך שתי הפרקטיקות הפכו אצל גברים רבים לאחת – פרקטיקה שאותה מכנה המחבר "פּוֹרְנֵנוּת".
ספרו של דן פולק הוא מחקר איכותני בשדות הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה והסקסולוגיה. 25 גברים – הטרוסקסואלים והומוסקסואלים, חילוניים ודתיים, צעירים ובוגרים, רווקים וזוגיים – מביאים ומביעים בלשונם את תפיסותיהם על משמעויות הצפייה בפורנוגרפיה ביחס לחייהם. "בין החבר'ה מדברים על זה, אבל רק בדחקות, לא ברצינות" – הם טוענים, ולכן שיח רציני ומעמיק על צפייה בפורנוגרפיה היווה עבור חלקם פעולה חתרנית כנגד, מה שהמחבר מכנה "הָסְטָקַה" – הכתרתם כסוטים באמצעות השתקה.
מדברי המרואיינים העמיק המחבר לתפוס ולתאר את יחסי הגומלין בין צפייה בפורנוגרפיה לבין פעולת הפנטזיה כ"חומר דלק" לעוררות מינית, את התפיסות המתהוות אצל הצופים ביחס למציאות וביחס לזוגיות, כמו גם את כינון הגבריות במקביל לצפייה אינטנסיבית בפורנוגרפיה. חשיבותו של הספר בכך שהוא מציג תמונה חיה של תפישות מתהוות בחייהם של גברים רבים בעת הזאת, בחייהם כפרטים, בחייהם כבני-זוג ובחיי התרבות המערבית המודרנית. היכרות עם משמעויות אלו עשויה להיות חשובה עבור נערים וגברים בכלל, עבור נשים החיות לצידם ונשים בכלל, עבור מחנכים למיניות, מטפלים זוגיים, מטפלים מיניים וכלל המטפלים הרגשיים.
ד"ר דן פולק הוא מטפל באמצעות אמנות. מרצה וותיק במכללת ASA-ONO ומדריך בכיר ביה"ת (האיגוד הישראלי למטפלים באמנויות); מטפל מיני מוסמך איט"ם (האיגוד הישראלי למטפלים מיניים); מדריך צוותים בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד ל"חינוך למיניות בריאה"; בין היוזמים והמקימים של קבוצת "הדס" לקידום מיניות, זוגיות וחיי משפחה לאנשים עם צרכים מיוחדים ומוגבלויות.