הספר שלפניכם מציע חידוש. הוא מניח מצע רעיוני ראשון מסוגו לשילוב בין לוגותרפיה לגישור. ההנחה היא שלא די בכלים הנהוגים כיום במודל הטרנספורמטיבי בגישור, כדי לקדם צמיחה והתפתחות בקרב הצדדים וכי בקונפליקטים מורכבים יש מקום להרחבה ולדיון בנושאים המעסיקים את האדם בהיבטים הקיומיים שלו, לסייע לו לגלות פשר ומשמעות. בעיקר בסכסוכים הקשורים במערכות יחסים קרובות, המסבות לצדדים סבל רב קשיים ודאגות קיומיות, לא רק החתימה על הסכם חשובה לאדם, חשוב לו גם החוֹתָם.
לגישתו של פרופ' ויקטור פראנקל, מחבר הספר "האדם מחפש משמעות", נודעת השפעה רבה על מיליוני אנשים בעולם. היא עוסקת בשאלותיו הקיומיות של האדם ומציעה קווי מחשבה והשראה מקוריים, המיושמים לראשונה במסגרת של יישוב סכסוכים.
הספר עוסק בצידוקו התאורטי והיישומי של המודל, ומציע גישה להצבתו של מושג המשמעות בחיים כחלק מצרכיו הקיומיים של האדם במרכז הדיאלוג הגישורי. הוא מרחיב ומעשיר את הדיון בגישור מחיפוש פשרה למציאת פשר, מדיון בסוגיות ממוקדות ופרקטיות אל עבר דיאלוג בממד הרוחני של מציאת משמעות בחיים, נאמנות לערכים וחתירה להגשמת תכלית. הוא מציג מודל מפורט של "גישור ממוקד משמעות" בליווי הסברים מפורטים, דוגמאות וביבליוגרפיה עשירה.
הספר פותח בהקדמה מאת פרופ' דוד גוטמן, מי שהיה חברו הקרוב של ויקטור פראנקל וממשיך דרכו בארץ ובעולם.
הספר מתאים לכל מי שעוסק במערכות יחסים ומעוניין להרחיב את רפרטואר הכלים שלו, בעושר הכלים והמושגים שהלוגותרפיה מציעה כדי לשלבם בעבודתו.
דרור שקד (Ph.D) הוא מנהל המכון ללוגותרפיה יישומית "האסכולה השלישית" ומגשר. בוגר התוכנית ללוגותרפיה באוניברסיטת תל אביב ומוסמך Diplomate in Clinical Logotherapy מטעם Viktor Frankl Institute of Logotherapy in Israel & USA. מוסמך לגישור מקצועי וגישור משפחתי בפרידה וגירושין מטעם "גבים" ומכון מגיד האוניברסיטה העברית בירושלים. בוגר תואר שני במדעי ההתנהגות ותואר שלישי בפילוסופיה. מייסד שותף ומנהלו הראשון של "מכון מצפן לחקר המשמעות בחיים" באוניברסיטת תל אביב. מייסד ומנהל מגזין המאמרים "בלוגותרפיה" – לוגותרפיה ומשמעות בחיים. מחבר הספר "מבטים נסתרים" (2018).