אסופת המאמרים 'גישות חדשות בפסיכותרפיה פמיניסטית' מזמינה קוראות וקוראים למסע השוזר היסטוריה, מחקר ותיאורי מקרה ב־13 מאמרים פרי עטם של אנשי טיפול ואקדמיה מנוסים הפועלים בארץ ובעולם. הספר מכיל ארבעה שערים לפסיכותרפיה בדגש פמיניסטי: השער הראשון עוסק בהיסטוריה של הטיפול הפמיניסטי למן ימיו הראשונים בארצות הברית ועד להתפתחותו בישראל; השער השני עוסק במחקרי נשים; השער השלישי עוסק בפסיכותרפיה פרטנית; השער הרביעי עוסק בעבודה קבוצתית.
'גישות חדשות בפסיכותרפיה פמיניסטית' חושף בפני הקורא פרקים מחוכמת השוליים דרך קשת רחבה של אוכלוסיות ונושאים: אמהוּת ממרחק בקרב אסירות, נערות שפוגעות בעצמן, הריון ולידה בעולם של הלכה, מודל CB-ART לאחר לידה טראומטית, טיפול דינמי פרדוקסלי לאישה עם תלישת שערות כפייתית, טיפול לאישה עם מוגבלות שכלית שחוותה פגיעה מינית, מודל התפתחותי לילדים טרנסג'נדרים, העברה וטיפול פמיניסטי, מודל מוט"ב המשלב מיינדפולנס וטיפול בתנועה עבור אימהוֹת יחידניות, מודל להתערבות עם ילדים עדים לאלימות ועבודה קבוצתית מבוססת אמנות להעצמת עובדות סוציאליות. הספר ממחיש כיצד ניתן לשלב רכיבים מהטיפול הפמיניסטי בעבודה עם מטופלים באמצעים שונים.
מירב רבינוביץ היא דוקטור לעבודה סוציאלית ומרצה בכירה בפקולטה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית אשקלון. ד"ר רבינוביץ חוקרת אינטגרציה בין גישות טיפול כפלטפורמה למיקסום תוצאות בטיפול; פרסמה מאמרים בתחום בכתבי עת בין־לאומיים. היא פסיכותרפיסטית מוסמכת ומדריכת אנשי טיפול.
ג'ולי צוויקל היא פרופסור אמריטה במחלקה לעבודה סוציאלית ע"ש שפיצר באוניברסיטת בן־גוריון בנגב. היא המייסדת והמנהלת של "המרכז לחקר וקידום בריאות האישה" שבו פועלים תוכנית "אם לאם" בנגב והשירות "אישה ב-שלה" לטיפול פמיניסטי באוניברסיטה. פרופ' צוויקל היא אפידמיולוגית חברתית שפרסמה מאות מאמרים בנושאי בריאות האישה ובתחומי טיפול שונים. הספר הנוכחי הוא ספרה החמישי.