הפסיכולוגיה בת זמננו לומדת מהספרות על עמקי נפש האדם ושופכת אור מחודש על תהליכים אלה. המאמרים שכונסו בספר זה עוסקים בחקר יצירות מהספרות העברית והכללית, וכן מסות על הסמל והדימוי, השירה והאמנות, בסיוע המבט של פסיכולוגיית המעמקים של יונג. השלם ושברו הוא השלם המכיל את שבריו וגם השלם ופשרו.
״אני מוריד את כל כובעיו בפני הפרשנות שלך... האופציה היונגיאנית היא פחות לוחצת על הטקסט מזו הפרוידיאנית ודווקא מטפלת ברכות ובפתיחות בטקסט״ (א.ב. יהושע).
״שמחתי לקבל את מאמריך המצוינים מאירי העיניים והמשמעותיים כל כך. מאמריך עמוקים ומקיפים ועשירים - בבחינת עולם ומלואו. למדתי המון ממאמר אחד שלך יותר מאשר ממאמרים רבים אחרים: יונג, קבלה, אלכימיה, מקומו של האיד, ספרות, נפש, אינסוף משמעויות. הספר בעל השם האוקסימורוני ´השלם ושברו´ יהיה בטח יצירת מופת״ (פרופ´ ניצה בן דב).
״המאמר של רות נצר על ´שורשי אויר´ הוא מהמיטב שנכתב על ספרי זה... אהבתי במיוחד את מאמריה החשובים על ספריו של פטריק וייט״ (רות אלמוג).
רות נצר היא פסיכולוגית קלינית-יונגיאנית בכירה, עוסקת בפסיכותרפיה ומלמדת במכללת סמינר הקבוצים. כמו כן עוסקת במחקר ובקורת ספרות, באמנות ושירה. ספריה הקודמים – שמונה ספרי שירה, עליהם זכתה בארבעה פרסים ספרותיים, ושני ספרי עיון – המסע אל העצמי וקלפי הטארוט במעגל החיים ובתרפיה (מודן).
מבין ספריה:
מסע הגיבור, 2011.
מעגל החיים, 2016.
נפש הספרות, 2021.
הספר האדום, 2022.