הספר "זה שינה לי את כל החיים" עוסק במסעות הגירה לישראל במהלך המאה העשרים, ומצביע על האופן שבו מסעות אלה הופכים לאירועים מכוננים בסיפור חייהם של ההולכים. הספר מהווה סיכום של מחקר נרטיבי עם עשרות אנשים, חלוצי החברה הישראלית מתפוצות המזרח והמערב.
בחלקו הראשון והמרכזי מובאים סיפוריהם של שנים-עשר אנשים. הסיפורים, רבי עוצמה ונוגעים ללב, מובאים בלשונם של המרואיינים וכחלק מדיאלוג עם המראיין, כאשר גם קולו האמפתי החווה והמהרהר בדברים כאדם וכחוקר, שזור לאורך כל הדרך. ארבעה פרקי הסיום מהווים ניתוח מעמיק ומאיר עיניים של סוגיות שונות בתוך השדה המחקרי, המוזנח יחסית, של מסעות הגירה, כמו האופן שבו ילדים חווים מסעות ומעניקים להם משמעות, התפתחותה של זהות האדם במהלך הדרך, והעובדה שהמפגש עם ישראל יכול להימשך על פני שנים ולהיתפס עדיין כחלק מן המסע.
הספר, הכתוב בשפה בהירה וקולחת, פונה הן לקהל של אנשי מקצוע העוסקים בפסיכולוגיה של הגירה ופליטות, והן לכל מי שמתעניין במסעות, בהיסטוריה של העלייה לישראל, בסיפורי חיים, בדיאלוג אנושי ובהיבטים של צמיחה בעקבות אירועים קשים ואף טראומטיים. זהו ספר מעורר תקווה, שמחזק את האמונה בכוחותיהם של בני האדם וביכולתם לצעוד אל העתיד.
"זהו ספר רב חשיבות הכתוב בצורה משובחת." אלי ויזל, חתן פרס נובל, על ספרו הקודם של המחבר - "המסע" העוסק בחוויית המסע של יהודי אתיופיה והשלכותיו הפסיכולוגיות והאחרות.
"קראתי ודמעתי... נהניתי לחוות בספר גם את התהליך של הריאיון והאופן שבו המראיין מותיר מרחב גדול לכל אחד לנדוד בתוך הסיפור כרצונו." פרופ' עמיה ליבליך, מחברת ספרים פורצי דרך על החברה הישראלית.
"הקריאה בספר דמתה בעיניי להפניית פנס למקום חשוך וצר, ואז גילוי של עולם שלם שמסתתר שם, מלא משמעויות." טליה קיין, מורה לפיסול וחובבת ספרות.
"הספר כתוב ברהיטות והמבנה מאוד ידידותי לקורא." נילי אושרוב, מחברת "שיכון צדיקים".
"ניתן לראות היטב את הקשר הרגשי בין המראיין למרואיין... והניתוח מעניין מאוד." עמיר סגל, משורר וחוקר ספרות.
גדי בן עזר, פסיכולוג קליני וארגוני ואנתרופולוג, איש שדה ואקדמיה, מחברם של ספרים ומאמרים רבים בנושאים מגוונים. פרט לעבודתו וכתיבתו פורצת הדרך על יהודי אתיופיה, הוא כותב ומרצה על מסעות עלייה ותרמילאות, טיפול וייעוץ בין-תרבותי, טראומה וצמיחה בעקבותיה, וחֵקֶר סיפורי חיים. ספריו, ובהם "כמו אור בכד: עלייתם וקליטתם של יהודי אתיופיה" (1992) ו"המסע: סיפורי המסע של יהודי אתיופיה לישראל 1985-1977" (2007) הפכו לרבי מכר למרות היותם ספרי עיון. חיבורים אלה התפרסמו גם בהוצאות יוקרתיות באנגליה ובארצות הברית. מאמריו התפרסמו בז'ורנלים המקצועיים המובילים בתחומי הפליטות וההגירה. בשנים האחרונות מוביל "מסעות התפתחותיים" שבהם הוא משתמש בחוויית המסע כדרך להאצת תהליכי התפתחות ושינוי רגשי אצל היחיד והקבוצה.
גדי הוא יליד פתח תקווה ובן למשפחה ממייסדיה, חי עם בת זוגו במרכז הארץ, אוהב להרגיש את הגוף גומא מרחקים, להקשיב לאנשים ולקולות הטבע ולתרגם רעיונות תיאורטיים לפעולה יצירתית לטובת בניאדם.