החיים מורכבים מפרידות רבות, החל מהינקות ועד לבגרות ולזקנה. הלידה היא הפרידה הראשונה - מהרחם המגונן של האם. אחריה ניתן למצוא פרידה מההורה בכל לילה, גמילה מיניקה, ההליכה לגן ולבית הספר, מעברי דירה ומסגרות לימודיות, פרידות זוגיות ופטירה של אנשים הקרובים אלינו. כל פרידה יכולה להעמיד בפנינו רגעים קשים כמו גם מכוננים, שמשפיעים עלינו והופכים אותנו למי שאנחנו בחיינו הבוגרים.
האופן בו אנו מעבדים פרידות משפיע על התנהלותנו בחיים וקשור באופן הדוק לבריאותנו הנפשית. היכולת שלנו להיפרד מחפץ או אדם, בידיעה שהייצוג שלו/ה נותר שמור בתוכנו הינו חשוב ביותר בתהליך זה ומאפשר לנו לנהל את הפרידות שלנו בצורה טובה ובריאה.
הספר "להיפרד בשלום" מאת ד"ר רוני סולן ושולה מודן מציע לציבור הרחב נקודת מבט רחבה ומעמיקה על האופן בו פרידות ויכולת ההתמודדות שלנו עם פרידות משפיעה על חיינו וכיצד היכולת שלנו להתמודד עם פרידות מועברת לדורות הבאים - לילדינו.
הספר עוסק בשלל סוגי פרידות בחיים - הריון ולידה, גמילה מיניקה, חרדת זרים, חרדת נטישה, גמילה ממוצץ וחיתולים, מעבר לגן ולבית הספר, גירושים ומוות.
כמו כן, הספר מסביר באופן נגיש ופשוט לקהל הרחב רעיונות כמו טקסי פרידה וחפצי מעבר.
מטפלים יכולים להשתמש בספר ככלי לפסיכואדיוקציה למטופלים ואף להמליץ קריאה בו למטופלים הזקוקים ויכולים להשתמש במידע כתוב.
ד"ר רוני סולן היא פסיכואנלטיקאית, פסיכולוגית קלינית, מרצה ומחברת הספר "חידת הילדות" (מודן 2007) ו-"The Enigma of Childhood" (קארנק 2016).
שולה מודן מוכרת מספריה הרבים, בהם "ליאור בכה כשאמא הלכה", "איפה גברת זרת", "בישולה" והרומן "מסיבה לילדות טובות".