אובדנות כוללת כל אמירה, מחשבה, כוונה או התנהגות המבטאת רצון למות עקב התמודדות נפשית שהפכה קשה מנשוא. לפניכם, מענים ראשוניים במצבי סיכון אובדניים.
מלחמת חרבות ברזל ואירועי ה-7.10 העלו צורך מיידי וזמין במענה נפשי לאזרחים רבים. לפניכם מוצגות אפשרויות למענה נפשי עבור אזרחים אשר חשים במצוקה עקב המצב
אובדן בן משפחה הוא אירוע המלווה את המשפחה לאורך שנים. לפניכם, מרוכזים מענים עבור משפחות שכולות על רקע לחימה וטרור, תאונות דרכים, עבירות המתה והתאבדות
בקרב חיילים באזורי לחימה, בתגובה לאירועים קשים המעוררים מצוקה נפשית – יש שפונים לאלכוהול. על התופעה הזמינה והמסוכנת, לצד הצעות לטיפול – בכתבה הבאה.
מאז השבעה באוקטובר המילה 'חוסן' הפכה להיות שגורה אצל כולנו. מה זה בעצם חוסן? וכיצד נוכל לתרגל את שרירי החוסן אשר יסייעו לנו להתמודד עם אתגרי החיים?
כיצד ניתן לשמר ולטפח תקווה בזמני משבר ומדוע תקווה כה חשוב לבניית חוסן ולרווחה נפשית ופיזית? על דרכים פרקטיות לטיפוח תקווה באמצעות מודל גש"ר מאח"ד
'טראומות קטנות' הן פצעים יומיומיים מצטברים אשר לעיתים משפיעים לא פחות מ'טראומות גדולות'. מהן טראומות קטנות? מה המקור שלהן? וכיצד ניתן לצמוח מהן?
פרק לקריאה אשר מלווה את יהודית, אם שכולה, אשר יצאה למסע "מלכת המדבר" במהלך התמודדות עם אבל ממושך, ומדגים את יכולתה לחוות בו-זמנית כאב לצד יופי ושמחה
גם עבור אלו שאינם בקו הראשון של הטראומה, יום הזכרון והעצמאות של שנת 2024 מורכבים וקשים מתמיד. כיצד ניתן לעבור את הימים הללו ולהקל ולו במעט על הקושי?
כיצד ניתן לחגוג את חג הפסח, אשר מסמל יציאה לחירות, בזמן משבר הנוגע לעצם הקיום שלנו? כתבה זו עוסקת בקושי הצפוי בחג וכיצד נוכל לציין אותו בימי מלחמה.
לקראת חג הפסח הקרוב אשר עתיד להתקיים בצילה של מלחמה, ד״ר רונית שלו מציעה דרכי התמודדות עבור משפחות אשר חוו אובדן או חווים היעדרות של בן משפחה.
התמודדות עם משבר מזמנת תחושות של חוסר וודאות, טלטלה בחיים ולעיתים חוסר אונים. כיצד ניתן להתמודד בצורה מיטיבה עם הקושי? וכיצד ניתן לצמוח מתוך השבר?
לאחר טראומה, חלק מהאנשים מרגישים שחייהם קיבלו משמעות חדשה או שחוסנם הנפשי שופר. תופעה זו נקראת צמיחה פוסט טראומטית. מהי תופעה זו, ומה עשוי לקדם אותה?
פנייה לשימוש יתר באובייקטים ממכרים אמנם טבעית במצבי דחק, אך עלולה להפוך להתמכרות מסכנת. כיצד נזהה את המעבר מצריכת יתר להתמכרות? ואיך ניתן למנוע אותו?
חיילות וחיילים רבים מתחילים לחזור הביתה משירות ארוך בחזית המלחמתית. החזרה המשמחת עלולה להיות גם מורכבת למדי ולהצריך תהליכי הסתגלות והתאקלמות מחדש.
בני זוג, הורים וחברים קרובים מחכים בגעגוע וציפייה לפגוש את יקיריהם החוזרים מן הלחימה, אך מה ניתן לעשות עבורם וכיצד אפשר לתמוך בהתמודדותם?
חוקרים ומטפלים בתחום סבורים כי ניתן לחוות אובדן באופן המאפשר לחיות חיים מלאים עם ולצד האובדן - מהו תהליך האבל? כיצד ניתן לתמוך בו? ואיך טיפול עוזר?
מתי נדע האם תהליך האבל עוצמתי וממושך מדי? ומתי מצופה מאדם לחזור לתפקוד? האבחנה החדשה ב-DSM של 'אבל מורכב', המוכרת גם כ'אבל פתולוגי', מסייעת לנו להבין
חווים עלייה ברמות הלחץ והדאגה לבן משפחה שמשרת בשירות סדיר או שגויס למילואים? טיפים להתמודדות עם השינוי בשגרת החיים ועם הדאגה לביטחונם של חיילינו
בימים קשים אלה המדיה והרשתות החברתיות מוצפות בסרטוני זוועה וחומרים בלתי נסבלים אחרים. לחשיפת יתר עלולות להיות השלכות קשות. מה הסכנות ומה אפשר לעשות?
כיצד מבשרים בשורה קשה על אובדן ומוות של אדם אהוב? מי כדאי שיבשר את הבשורה ומה עליו להגיד?
גם ילדים בגיל הרך מרגישים שמשהו קורה. לכן, הוריהם ניצבים בימים אלו בפני התמודדות לא פשוטה - כיצד לתווך את המצב הביטחוני באופן המיטבי ביותר?
איך עוזרים למי שחזר מזוועות המלחמה? למה חשוב לשים לב? ואיך תומכים בבני משפחה אחרים שלא נמצאים במרכז האירוע?
בזמן מלחמה, כולנו רוצים לסייע לקרובים לנו ולעצמנו להפחית את החרדה והמועקה הנפשית. בעמוד לפניכם מרוכזים כלים וטכניקות להתמודדות באופן מתעדכן לאורך המלחמה
כיצד לגשת לאדם החווה חרדה או הצפה רגשית? 4 שלבים להצעת עזרה נפשית ראשונית.
בתים מאזנים מאפשרים חלופה אשפוזית לאדם שעובר משבר פסיכיאטרי נפשי ראשון או שני, ומספק מעטפת טיפולית רחבה. לפניכם מידע על רשימת בתי המאזן הפרושים ברחבי הארץ.
לפניכם מרוכז מידע שימושי מתעדכן, הכולל כלים ראשוניים להתמודדות מגורמים מקצועיים, מוקדי תמיכה הפועלים במתכונת חירום ומרכזי חוסן בפריסה ארצית.
שלוש שאלות ותשובות על התמודדות עם לחץ בעבודה ושחיקה מקצועית.
הפרעת הסתגלות והפרעות פוסט טראומטיות הן הפרעות דומות הכוללות תגובות מועצמות לאירועים קשים. על המאפיינים של כל אחת מההפרעות, ואיך אפשר להבחין ביניהן
שמעתם את המונח גזלייטינג, אבל אתם לא בטוחים מה הוא אומר? דווקא יודעים קצת אבל רוצים לדעת יותר כי יש לכם תחושה שאולי זה קרה גם לכם? זו הכתבה בשבילכם
טראומה היא תגובה פסיכולוגית המתרחשת לאחר אירוע בו מתקיימת חוויה קיצונית של פחד וחוסר אונים. מהי טראומה? כיצד נזהה אותה? ומדוע חשוב לטפל בה?
גל הטרור האחרון מעורר רגשות של חוסר אונים, לחץ וחרדה. חשוב לזכור כי לילדים שלנו אין בהכרח את היכולת והכלים להכיל אותן ללא התיווך המתאים. כיצד נוכל להרגיע את ילדינו?
גלי הטרור וגלי מגפת הקורונה חולקים מספר אלמנטים משותפים - מה הם? ואיך נשמור על החוסן שלנו למולם?
מגפת הקורונה הערימה קשיים רבים על הילדים שלנו – החל מחוסר יציבות בבתי הספר ועד דאגות קיומיות. מה ניתן לעשות כדי לגרום להם להרגיש בטוחים ורגועים יותר?
מגפת הקורונה קשורה קשר הדוק בעלייה בתסמיני דיכאון וחרדה בקרב הציבור. מדוע זה קורה? איך זה קשור למחשבות שליליות? ומה אפשר לעשות בכדי לשפר את המצב?
מצבים של אובדן הריון, אובדן תינוק ולידה שקטה הם אירועים מורכבים, ולעיתים קרובות נלוות אליהם התמודדויות רגשיות נרחבות מצד הורים ובני המשפחה.
החיסונים שעשויים לסיים את מגפת הקורונה הגיעו לארץ, אך רבים חוששים להתחסן. מהם המיתוסים הנפוצים שבגללם אנשים מפחדים להתחסן, ומה כדאי לדעת לגביהם?
לעיתים קרובות, על אף שהקושי הוא מציאותי ומושפע מאירועים חיצוניים, הפתרון טמון בכוח המחשבה או בפרשנות שאנחנו נותנים לאירועים.
רבים איבדו את מקום עבודתם או חוו צמצום בהכנסותיהם עקב משבר הקורונה. באופן טבעי, למצב זה יש לא רק מחירים כלכליים, אלא גם השפעות נפשיות.
הקורונה, המלווה בתחושת בדידות, חרדה וחוסר ודאות, גובה מאיתנו לא אחת מחיר רגשי גבוה. איך ההרגלים שלנו יכולים לעזור לנו להפוך את התקופה לנסבלת ומתגמלת?
הקורונה הפכה את כולנו לפגיעים יותר לתחושות חרדה. עכשיו, יותר מתמיד, קשה לקבוע איפה עובר הגבול בין דאגה פרופורציונלית, לבין פרשנות קטסטרופלית.
בתוך משבר הקורונה יש כאלה שהבידוד הביתי עלול להיות להם קשה במיוחד, בראשם קורבנות של אלימות במשפחה, עבורם הבית אינו מקום בטוח בהכרח.
הקורונה מביאה עימה לא מעט מחשבות על העתיד. תחושת אי הוודאות והחשש הבריאותי הכבד יוצרים דאגה עודפת, המתמקדת בתרחישים הגרועים ביותר
בין אתם לומדים לתואר ראשון ובין אם זה לתארים מתקדמים, הלימודים בצל תקופת הקורונה המורכבת בוודאי מעוררים בקרב רבים מכם תחושות של עצב, חרדה ואי וודאות.
עקב ההנחיות לשמירת מרחק עקב מגפת וירוס הקורונה, אנשים רבים עובדים מהבית ונמנעים מיציאה החוצה. טיפים להתמודדות ודאגה לרווחה הנפשית ולבריאות הפיזית שלכם
כשמודאגים אנחנו נוטים לסלק מיד את המחשבות הקשות. זה לא תמיד עובד. בעזרת מיינדפולנס תוכלו להירגע, להיות נוכחים ומודעים, ולקבל החלטות רציונליות ומועילות
כלים וטיפים להתמודדות עם המשבר הכלכלי בצל משבר וירוס הקורונה
הקורונה הנחיתה עלינו מציאות שלא הכרנו. עם זאת מחקרים פסיכולוגיים שנעשו על משברי העבר מספקים תובנות לגבי ההשלכות האפשריות על בריאות הנפש וכיצד להיערך
בימי הקורונה שבשו דרכי ההתמודדות עם אבל ואובדן. טכסי הפרידה, מנהגי האבלות והזיכרון שובשו, רבים נותרו לבד עם הכאב, מה שעלול להביא לאבל מתמשך
הקורונה משנה את האיזון והיחס בין תפקידי החיים השונים וגורמת לנו באופן טבעי להקדיש את מרבית זמננו לתפקיד אחד – תפקידנו כהורים.
הפחד מהידבקות בקורונה מעסיק את כולנו באופן אינטנסיבי, אך אנשים עם OCD עשויים להתקשות להכריע אלו התנהגויות הגיוניות ביחס לנסיבות ואלו מהן משקפות עודף חרדה
ממשבר לחוסן משפחתי: מצבי משבר יכולים להקשות על התא המשפחתי אך גם לחזק אותו. מהו חוסן משפחתי ואיך בונים אותו? פסיכולוגית קלינית מסבירה
הקורונה הביאה לא רק חששות בריאותיים, אלא השלכות כבדות על מצבנו הכלכלי, החברתי והנפשי. וכל זה כשאנחנו מרוחקים מבני משפחה וחברים, מקור התמיכה הרגשית
התפרצות הקורונה שמטה לרבים מאיתנו את הקרקע מתחת לרגליים ואנו נאלצים להתמודד עם משבר כלכלי. הפסיכולוגית התעסוקתית עדנה ברק מייעצת כיצד לצלוח את המצב
עם התפשטות הקורונה וההסגר ששלח רבים הביתה לחל"ת, חלקנו מאד מוטרדים לגבי העתיד המקצועי והתעסוקתי הלא צפוי והלא יציב. איך נוכל להיערך ליום שאחרי?
סכנת ההדיבקות בווירוס הקורונה מכריחה את כולנו להשאר בטוחים בבית, אבל ההסגר, שמביא איתו שעמום ותסכול מקשה מאד על שגרה חייהם של ילדים.
מגיפת וירוס הקורונה הכריחה רבים לעבוד מהבית. פסיכולוגים מציעים איך להצליח לעבוד בצורה יעילה כדי לשמור על הכלכלה הביתית ועל התעסוקה בבידוד.
חוסר ההתייחסות לבעיות הנפשיות שעולות מתוך משבר הקורונה, עלול להאריך את השפעתן. ד"ר דוד סאצ'ר , פטריק קנדי וד"ר ארתור אוונס מציעים פתרונות ממשלתיים
יש דברים רבים שאנחנו יכולים ללמוד לגבי הקורונה מתוך המחקר שכבר נעשה בתחום הפסיכולוגיה על התמודדות עם משברים ואסונות
וירוס הקורונה מהווה סכנה לא רק לבריאותם הפיזית של קשישים. הבידוד וההרחקה החברתית עלולים לפגוע משמעותית בבריאותם הנפשית.
בנוסף על הפחדים מהגורמים החיצוניים בתקופת הקורונה - פחד מהידבקות, ההשלכות הכלכליות, הניתוק החברתי, כדאי לשים גם לב להיבטים הפנימיים
אובדנו של אדם יקר היא אחת ההתמודדויות הקשות ביותר שאנו חווים, התגובה לאובדן משתנה מאדם לאדם: החל מהכחשה, כעס ועד התארגנות מחדש למרות הקושי והגעגוע.
לא מפסיק לדאוג לבן החייל? השהייה בממ"ד הורסת לכם את הזוגיות? הפסיכולוג הקליני ירון מעוז והמטפלת הקוגניטיבית התנהגותית אורית ברטל מציעים דרכי התמודדות
איך לטפח גורמי חוסן בהתמודדות עם חוסר וודאות?
כשהמצב הביטחוני סוער, כמעט בלתי אפשרי להישאר רגועים. עם זאת, חשוב לזהות כשהחרדה הופכת משתקת, ופוגעת בתפקוד בצורה קיצונית. איך אפשר להתמודד עם המתח?
בעקבות האסון בנחל צפית - מתי מדובר באבל, ומתי בסימפטומים של הפרעת דחק אקוטית או פוסט-טראומה?
ראיון עם הפסיכולוגית השיקומית ד"ר נעמי גבע, על האתגרים של הטיפול בגוף ובנפש.
איך מתמודדים עם הקשיים הרגשיים שנלווים למחלת הסרטן? ראיון עם ציפי חנליס-מילר
מטפל/ת בבן/ת משפחה? מרגיש/ה לפעמים שזה יותר מדי? הכתבה הזאת היא בשבילך
קבוצת אימהות לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית, התעללות מינית ואונס מתקיימת במרכז הסיוע בתל אביב
מאמר שיסייע לכם להבין לעומק את תופעת ההתאבדות, למה היא מתרחשת, כיצד ניתן לסייע לאנשים אובדניים ואיך זה קשור לדיכאון
כיצד ניתן למנוע אובדן זיכרון הנגרם מכימותרפיה?
כיצד מתמודדים עם התחושות הקשות שלאחר התאבדות של בן משפחה?
מחקר חדש מציע דרך מהפכנית ויעילה במיוחד להפחתת אובדנות בקרב בני נוער וצעירים
האם אובדנות במסגרת הצבא הינה תוצר של נסיבות חברתיות וסוציואקונומיות?
למה אסור להתעלם מטראומה? האם התעלמות מטראומה עלולה ליצור נזק נפשי? על הסיבות שבגללן אסור להתעלם מטראומה, ועל ההשלכות של התעלמות כזו.
דיכאון אחרי לידה - לא רק אצל נשים. למה זה קורה ואיך מונעים ומתמודדים עם דיכאון אחרי לידה של גברים? כל המידע
אובדן הורה בבגרות: אובדן הורה בבגרות הוא אמנם התמודדות אוניברסלית, אך ההתמודדות עמו מורכבת. קראו על השפעות אובדן הורה בבגרות ועל הדרך להתמודדות תקינה
פרידה מבן או בת זוג היא חוויה מטלטלת אשר מלווה לא פעם ברגשות קשים. מאמר זה עוסק במקרים בהם פרידה מלווה בסימפטומים של חרדה, ובדרכי ההתמודדות והטיפול
אובדנות מתבגרים: מדוע הם בסיכון גבוה כל כך? איך לזהות סימני אזהרה, להבחין בין פגיעה עצמית לאובדנות ולסייע למתבגר האובדני
"נמאס לי מהכל, יש לי כדורים", כותבת נערה בבלוג אינטרנטי. סכנה אובדנית או חיפוש תשומת לב? לשאול או להתעלם? איך להגיב ולמי לפנות? על אובדנות באינטרנט
קשה לחשוב תרחיש מאיים יותר ממצב בו אדם יקר לנו מעוניין לשים קץ לחייו. מה מביא אדם להחלטה כזו? מה הם סימני האזהרה, איך להגיב ומהו הטיפול הנפשי המתאים?
במשך שנים נחשבה התאבדות ל"עניין של גדולים" ומותם של ילדים נחשב כתאונה. בשנים האחרונות גדלה המודעות לכך שילדים ובני נוער נמצאים בסיכון למעשים אובדניים