ד"ר ענת בוצר עוסקת בתחום הפסיכותרפיה יותר מ-35 שנה. היא בעלת תואר ראשון במדעי התנהגות מאוניברסיטת בן גוריון, תואר שני בפסיכולוגיה .
בוצר מפעילה כיום תכנית ייחודית בפוטותרפיה, שהקימה בבית הספר ללימודים מתקדמים במכללת סמינר הקיבוצים. מדובר בגישה ייחודית, הרואה בצילום הסטילס והווידיאו מרחב לדיאלוג טיפולי.
צילום הנפש
בוצר לימדה פוטותרפיה בבית הספר לאומנות "מוסררה" שבירושלים, ולאחר מכן פיתחה תכנית לימודים באוניברסיטת תל אביב. במסגרת התוכנית בוצר כינסה פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באמנות וכמה צלמים בלי רקע בפסיכותרפיה, מתוך מחשבה ששילובם בתוכנית יפרה אותה ויביא זווית מעניינת.
"כיום קיימות כמה שיטות טיפול. אפשרות אחת היא לטפל באמצעות תמונת עבר שהמטופל מביא לטיפול. אני מבקשת מהמטופל להביא 'תצלום מחולל בחיים' שלפי תחושתו צופן סודות לא פתורים, גם אם אינו יודע בדיוק מהם. באלבום התמונות המשפחתי יש תיעוד של כלל החוויות שעיצבו את חיי המשפחה. העבודה הטיפולית עם האלבום המשפחתי מאפשרת למטופל להבין את המשמעויות הנסתרות בתצלומי המשפחה, ואף לבוא במגע עם המיתוסים המשפחתיים ועם נושאים לא פתורים".
"דרך טיפול אחרת היא צילום פעיל במהלך הטיפול, בתוך חדר הטיפולים או מחוץ לו. באמצעות משמעותם הסימבולית של האובייקטים שאותם המטופל בוחר לצלם, אפשר להכיר אותו טוב יותר. יש גם חשיבות לאופן שבו הוא מתמודד עם פעולת הצילום: מידת ההחלטיות, ההיסוס, הנכונות להתקרב וכן תגובותיו לצילומים. דוגמה קלאסית לכך היא מטופלת שהגיעה בעקבות יחסיה המורכבים עם אמה. כחלק מהטיפול שלחתי אותה לצלם את האם. ככל שהטיפול התקדם, אפשר היה לראות את השינוי באופי הצילומים של הבת".
מדריכה מוסמכת ע"י י.ה.ת