פסיכולוגית קלינית בכירה, מדריכה מוסמכת,B.A בפסיכולוגיה וקולנוע באוניברסיטת תל- אביב,
M.A בפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת בר אילן, בהצטיינות, בוגרת תכניות שונות לפסיכותרפיה.
מטפלת במבוגרים, ובילדים במגוון מסגרות.
במהלך השנים נחשפתי למורכבות הטיפול בבריאות הנפש תוך מפגש עם מגוון אוכלוסיות: מבוגרים ונוער במרפאות לבריאות הנפש, סטודנטים באוניברסיטת ת"א, ילדים והורים. זאת במסגרת מרכז "הורים ילדים גפן" ביפו אותו הקמתי וניהלתי. היום ממשיכה את תפקידי הטיפולי כמנהלת יחידה במרכז לבריאות הנפש פתח תקווה.
לעיתים קשה לנו להודות שאנחנו במשבר וזקוקים לתמיכה מגורם שאינו בהכרח משפחה או חברים. אנחנו מתביישים ולא מעזים לספר על כך. הבחירה לפנות לגורם מקצועי שיסתכל על הדברים מזווית אחרת, מחייבת אומץ וכוחות. טיפול פסיכותרפויטי מאפשר למטופל לקבל כלים להבנת עצמו והסובבים אותו לעיבוד רגשות, חוויות וחלומות. הטיפול מאפשר לעשות שינוי ולמקסם את הפוטנציאל האישי.
אז אם קיבלתם החלטה, נשאלת השאלה איך אנחנו בוחרים את המטפל המתאים עבורנו ?
התפיסה המקצועית שלי
על פי תפיסתי המבוססת על ניסיון קליני רב שנים, קיימות מספר הנחות יסוד לבחירת מטפל:
1. כימיה ראשונית. מחויבות למרחב דיסקרטי ותומך בו המטופל מרגיש בטוח להיפתח, מרגיש אמון, קבלה וכבוד ללא שיפוטיות או ביקורת.
2. זיהוי הצורך של המטופל. כניסה לעולמו הפנימי וחיבור לחוויותיו הנפשיות, הקשבה לניואנסים ובניית תכנית טיפול לכל מטופל עפ"י רצונו.
3. יצירת שיח חופשי, כנות, קרבה ואותנטיות בעת המפגש. במהלך המפגש אני מקשיבה, מתווכת עבור המטופל את חוויותיו וקשייו ומפגישה אותו עם זוויות נוספות שעשויות להביא אותו לשינוי בדפוסי החשיבה, ההרגשה וההתנהגות שלו.
4. תמיכה ונוכחות לאורך המפגשים כתהליך המשכי המחזק חוויות מעצימות של המטופל ומהווה בסיס לשינוי דפוסים קיימים.
התחומים בהם אני מטפלת
אם אתם חווים אחת או יותר מהתחושות המתוארות כאן, הכול לגיטימי וטבעי, אל תהססו לפנות לטיפול פסיכולוגי - אני כאן בשביל להקל עליכם את התחושות ולעזור לכם ביצירת שינוי .
1. דיכאון
מרגישים עצובים, חסרי מוטיבציה ואנרגיה, מרגישים מיואשים ומתקשים לישון, מאבדים עניין, לא מצליחים להרגיש בכלל או חווים מחשבות פסימיות או אובדניות המתגנבות לראש, חשים שינוי בתאבון (עודף/חוסר) וחולשה - כל אלו תסמינים המאותתים לכם לעצור ולפנות לטיפול.
2. חרדה ומתח
בהשוואה לפחד שהוא תגובה לסיכון ממשי, חרדה מופיעה ללא סיבה ויכולה לבוא לידי ביטוי בתחושות כמו חוסר שליטה, דפיקות לב מואצות, סחרחורות, קשיי נשימה ועוד. בנוסף, חווים פחד ממקומות הומים, פחד מקהל, פחד מחיות, פחד מנטישה, פחד מפיטורין - כל אלו סיבות למצוקה שניתן להשתחרר ממנה דרך מפגשים טיפוליים.
3. משבר חיים
פעמים רבות אירועים שונים בחיינו מלווים בחוויות של מתח, מצוקה ואף משברים כמו: נישואין, גירושין, פרישה, פיטורין, פשיטת רגל, אובדן, בגידה ועוד. בד"כ אומרים לנו "עם הזמן זה יעבור", אבל זה לא באמת כך. כדי להצליח לעבור את המשבר ואף לצמוח ממנו חשוב שנכיר בו ונשקול להעזר באיש מקצוע.
4. אבל ושכול
התחושות המהדהדות ביום שאחרי ועוד זמן רב לאחר מכן, הינן של עצבות, ריקנות, געגוע, חוסר גדול, שיתוק, ואף לעיתים תחושה של חוסר רצון להמשיך לחיות. בנוסף לכך, לעיתים חווים היעדר בכלים לטיפול בשאר בני המשפחה – זכרו שאתם לא לבד, ניתן לפנות לטיפול כדי להקל על תחושות אלה.
5. טיפול בהורות - משבר יחסי הורים - ילדים
כהורים לעיתים אתם חווים קשיים עם הילדים. אתם מרגישים תסכול וחוסר אונים למול התפרצויות הזעם, הסרוב להקשיב, המריבות בין האחים, בעיות ההתנהגות ועוד. על רקע המצוקה שלהם אתם חשים שאינכם מצליחים לתקשר אתם.
בנוסף, ייתכנו תחושות של חוסר אונים מול מתבגרים מסיבות שונות כמו: בעיות בדימוי עצמי, קשיי הסתגלות, חוסר שיתוף פעולה, כעסים ועוד. כתוצאה מכך אתם חווים תסכול כהורים ולעיתים למרות כל אהבתכם אינכם מצליחים לעזור לילדכם.
אלו ואחרות הינן סיבות לפנות לטיפול בהורות ובילד.
6. קושי ביחסים בין אישיים
אם אתם חווים קושי ביצירת קשר זוגי, ביחסים בתוך המשפחה, עם חברים או בסביבת העבודה מרמת קרבה בסיסית ועד אינטימיות - כל אלו יכולים להשתנות בטיפול. במהלך הטיפול תוכלו לעבד את התחושות הקשורות ביחסים ולהפוך אותם מספקים ומשמעותיים לאורך זמן.
אני מאמין שלי
מעבר לידע המקצועי וניסיוני הקליני, אני מאמינה שכדי שהמטופל ירגיש טוב עם עצמו ויהיה בטוח שאכן השיג את השינוי שרצה, אני מחויבת להביא את האישיות שלי לתוך הטיפול.
להיות פתוחה להבין את המקום בו נמצא המטופל ולזהות את הקושי.
לתת לו כלים להתמודד תוך הפיכת הקושי למנוע צמיחה שיאפשר שינוי וגדילה.
אז אם בחרת/ם לפנות לטיפול
לימור אביגד שפיץ
זמינה בטלפון:052-2958957
M.A בפסיכולוגיה קלינית, אוניברסיטת בר אילן במהלך השנים השתלמתי במגוון שיטות ותחומי דעת בתחום מלאכת הסיוע הנפשי.
רשומה בסטטוס מומחית בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות
בוגרת תוכנית התפתחות תקינה של הילד בגיל הרך, הפקולטה לרפואה, לימודי המשך, אוניברסיטת ת"א בוגרת תוכניות פסיכותרפיה הורה-ילד במצבי טראומה, מכון חרוב ואוניברסיטת סן פרנסיסקו
הנני מטפלת כ-20 שנה בקשת רחבה של בעיות ואוכלוסיות. טיפול בסטודנטים בשירותי היעוץ לסטודנט באוניברסיטת ת"א, טיפול במבוגרים ובנוער במרפאות לבריאות הנפש, טיפול במבוגרים ובילדים במסגרת תפקידי כמנהלת מרכז הורים-ילדים, גפן ביפו ובמסגרת הקליניקה הפרטית.
במהלך השנים צברתי נסיון רב במגוון של קשיים וסייעתי לאנשים שהגיעו אלי מבוגרים או ילדים למצוא את הכוח בתוכם לעשות את השינוי לו ייחלו.
אם זה בלהרגיש טוב יותר ופחות לפחד או אם זה בלצאת מהבדידות שחוו ולהצליח למצוא לעצמם חברים.
סייעתי להם במצבים בהם בקשו להתגבר על אובדן או פרידה כדי שיוכלו להמשיך בחייהם ובמצבים שבקשו להרגיש טוב יותר ביחס לעצמם או לגופם. רשימת הדברים בבוא אדם לטיפול נפשי הינה ארוכה ושונה אצל כל אחד ואחד - החוכמה הינה למצוא את המטפל המתאים שיוכל להוביל את האדם בדרך השינוי וההגשמה.