שינה היא דבר טבעי וחיוני בחיינו להתפתחות ולגדילה, ובמצב תקין היא אמורה להתרחש ללא כל ניסיון או מאמץ מצידנו. יחד עם זאת, רבים מאיתנו נאלצים להתמודד עם קשיי שינה, כמו התעוררויות מרובות באמצע הלילה, קשיים להירדם ואף סיוטים בלילה. למעשה, אחד מכל ארבעה אנשים מדווח לאורך חייו כי סבל מהפרעת שינה כזו או אחרת. נתון מדאיג זה, רק מגביר את הצורך במידע עדכני בנושא ובפיתוח כלים יעילים יותר להתמודדות. בשיחה הבאה ננסה להגדיר מהן הפרעות שינה, אילו סוגים נפוצים של הפרעות שינה קיימים וכיצד ניתן להתמודד עימם ביעילות. נתעסק בשאלות כמו, למה חשוב לישון? כיצד יחסי הגומלין בין הגוף לנפש משפיעים על השינה? מהם הטריגרים הנפוצים להפרעות בשינה? מה זאת היגיינת שינה? ומה כדאי לעשות כדי להפוך את השינה למקור הנאה?
מתוך ניסונו המקצועי הרב בתחום, מציע אורי מנדלקורן סל שופע של כלים להתמודדות עם קשיי שינה, שיכולים להתאים לכל אחד. כאן, באולפן בטיפולנט.
אורי מנדלקורן: פסיכולוג רפואי מומחה, מטפל CBTI, בשילוב של כלים פסיכו-פיזיולוגים והיפנוטיים. חוקר בתחום השינה וחבר ב"חברה הישראלית לחקר השינה". מנהל של "המרפאה לשינה טבעית", במסגרתה מפתח גישה חדשה לשינה בשם NSLEEP. מטפל בתחום השינה במבוגרים, מתבגרים, ילדים והדרכות הורים. מטפל במסגרת "מרפאת פסיפ"ס" - לפסיכולוגיה רפואית ופסיכוסומטיקה. מאמין בגישה מערכתית, עובד בשיתוף פעולה עם רופאים מתחומים שונים ובעיקר עם רופאי שינה ורופאי משפחה. מרצה ומנחה סדנאות בתחום השינה עבור הקהל הרחב, אנשים הסובלים מקשיי שינה ואנשי מקצוע.
ד"ר שרון זיו ביימן: פסיכולוגית קלינית, חברת סגל וראש "מכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה" בביה"ס למדעי ההתנהגות, במכללה האקדמית תל אביב-יפו. שותפה ב"קבוצת שיח מכון לפסיכותרפיה התייחסותית". חוקרת את מערך היחסים בין התערבויות המטפל, לקשר הטיפולי ולתוצאות הטיפול. מטפלת במבוגרים ובזוגות