עדי וינטרוב – ברכה, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האיגוד הישראלי לטיפול זוגי ומשפחתי. בעלת ניסיון קליני עשיר בתחום הטיפול האישי, הזוגי והמשפחתי. ניסיון זה נצבר בעבודה ציבורית ממושכת בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי של עיריית תל אביב, בעמותה ציבורית התומכת בחולים ובני משפחותיהם ובמסגרת בית החולים תל השומר. תחומי התמחות: הורים וילדים, זוגות במצבי משבר וגירושין, התמודדות עם מצבי חולי ושכול במשפחה.
בעלת שני תארים ראשונים האחד בספרות אנגלית מאוניברסיטת ירושלים והשני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת תל אביב. בוגרת תואר שני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בר-אילן.
בוגרת מכון ברקאי לטיפול זוגי ומשפחתי המתמחה בגישה הנרטיבית. עברה השתלמויות בפסיכו אונקולוגיה מטעם האגודה למלחמה בסרטן ובהתמודדות עם אובדן ושכול במסגרת מרכז משאבים (המרכז לסיוע בשעת חרום).
כיום מרצה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב בחוג לעבודה סוציאלית. מדריכה מטפלים ומתמחים בטיפול זוגי ומשפחתי. בעבר לימדה בתוכנית ההכשרה למטפלים משפחתיים של מכון נתיבות. הדריכה מטפלים בתחנה לטיפול משפחתי של עיריית תל אביב, וכן שימשה כמורה מן החוץ בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל אביב. נכללת ברשימת המטפלים המורשים מטעם משרד הביטחון וקופת חולים כללית. מרצה בכנסים מקצועיים בתחום הקליני ומנהלת פורום תמיכה במשפחות של ילדים חולי סרטן (beOK).
טיפול אישי
טיפול אישי נועד לעזור במצבים בהם אנו מרגישים שחיינו לא מתנהלים במסלול בו אנחנו מעוניינים. כאשר מתעוררות בעיות במהלך חיינו בין אם אלה בעיות אישיות שונות, משברי חיים, דילמות בהתפתחות האישית ובצמתים בחיים, התמודדות עם אתגרים כגון חולי, נכות, דיכאון, פיטורין מעבודה, משבר כלכלי, פרידה, שכול, טראומה, ניצול מיני ועוד, אנו חשים כי המצוקה צובעת את חיינו בצבע אחד. כדי לצאת מהמשבר חשוב שנאתר ביחד את מקור הלחץ והמצוקה, נמצא אלטרנטיבות נוספות ונצא לדרך חדשה עם הכלים הנכונים.
טיפול זוגי
ישנן סיבות שונות לבעיות בתחום הזוגי: קונפליקטים בזוגיות; שחיקה וחוסר סיפוק בחיי זוגיות, חברות, אינטימיות, מיניות, שותפות, מחויבות ומיסוד הקשר הזוגי, התמודדות עם בגידות, התמודדות עם פרידה, גירושים והרכבת משפחה חדשה. במסגרת הטיפול זוגי נחשוף ונמקד את הבעיות, נבדוק את השפעות הבעיה על כל אחד מבני הזוג, נזהה את דפוסי ההתנהגות המכשילים ונגדיר ביחד מהו השינוי הרצוי שכל אחד מבני הזוג יבצע. הטיפול הזוגי לעיתים נערך ביחד עם שני בני הזוג בחדר וישנן פגישות המתבצעות עם כל אחד מבני הזוג בנפרד.
טיפול משפחתי
מעברים ומשברים התפתחותיים כגון: לידה, הורות והשפעתם על הזוגיות, התפתחות יחסים עם משפחות המוצא, פרישה מעבודה, גיל המעבר, זקנה, מחלה, מוות, אלמנות, הגירה ושינוי מסגרת, ועוד עלולים להופיע רק אצל חבר אחד במשפחה אך משבר זה עשוי להשפיע על כל חברי המשפחה. בטיפול משפחתי, נפגוש את המשפחה כולה או חלק מחבריה. נגייס ביחד את חברי המשפחה להתמודדות עם קשיים ונמצא פתרונות שיהיו נכונים עבור כולם. נתמקד במציאת הכוחות החיובים של המשפחה, הדפוסים המתפקדים ונבדוק את מידת גמישות המערכת המשפחתית.
גירושין
תהליך הגירושין מלווה בהתמודדויות עם שינויים רבים בתחומי החיים. יש תחושה של אכזבה מהקשר הזוגי וקושי לתת אמון במי שהיה בן הזוג לאורך השנים. פירוק של תא משפחתי והליך גירושין לעיתים קרובות הופכים למלחמה עקובת דם בין בני הזוג ומאבק על זכויותיהם בנושאים שונים כמו חלוקת רכוש, משמורת ילדים, מזונות ועוד. יחד עם זאת, זה שלב שבו מתקבלות החלטות מרצון או מתוקף הנסיבות, ביחס לחיי המשפחה בכלל וכל אחד מחבריה בפרט. יש לקחת בחשבון ששלב הזוגיות הסתיים אך על שני בני הזוג להמשיך ולשתף פעולה בתכנון עתיד המשפחה לאחר הפירוד. מחקרים שנערכו בעולם על השלכות הגירושין על ילדים מצאו כי ככל שההורים מצליחים להמשיך לשתף פעולה ביניהם ולתת תמיכה לילדים מול האובדן שהם חווים, כך הם יפחיתו את הסיכון לנזקים שייגרמו לילדים בטווח הקצר ובטווח הארוך. בהתייחס לכך, אני מציעה סיוע למשפחות לעבור את תהליך הגירושין בדרך אשר מצמצמת את הפגיעות, מאפשרת התדברות בין הצדדים, ולוקחת בחשבון את קולם של הילדים בתוך תהליך הגירושין.
התמודדות עם מחלה
גילויה של מחלה כרונית כמו סרטן, מחלת לב וכיוב' עלול להשפיע על חיי האדם וקרוביו ולגרום לתחושת משבר. קיים צורך לגייס כוחות פיזיים ונפשיים כאחד בזמן קצר. כוחות אלו טמונים בכל אדם, אך לעיתים יש גם צורך בתמיכה מקצועית שתתן מענה לקשיים הכרוכים במצב זה. אני מציעה טיפול אישי, זוגי ו/או משפחתי על פי צורכי החולה והסובבים אותו. טיפול זה כולל: יעוץ בהתמודדות עם אבחון המחלה, התארגנות, תהליכי קבלת החלטות, הסתגלות לטיפולים רפואיים ולהשפעתם. כמו כן, הכנת ילדים וקרובי משפחה למשמעות המחלה והשלכותיה. עזרה בהתמודדות עם השפעות המחלה על החולה, בן/בת זוגו והמשפחה.
התמודדות עם אבל ושכול
המוות הוא נושא מורכב, טעון מבחינה רגשית, ומאיים בכל גיל. המפגש עם המוות הוא אוניברסלי, שכן הוא חלק ממחזור החיים בכל התרבויות והחברות. כאשר אחד מבני המשפחה נפטר עוברת המערכת המשפחתית שינוי והיא הופכת למשפחה שכולה, היחס אליה משתנה בהתאם, הן מצד חבריה והן מצד הסביבה. התגובה האנושית לאבדן אינה אחידה ומושפעת ממאפיינים רבים. לאמור, שחווית האבדן ותהליך ההסתגלות עשויים להיות שונים בתכלית עבור בני אותה משפחה, בהתאם לאופיים, גילם, סוג הקשר שלהם עם המנוח ומקומם במעגל המשפחתי. זאת ועוד, תופעות האבל עשויות להופיע בתזמון שונה אצל כל אחד מחברי המשפחה. בטיפול עם אבל ושכול (טיפול אישי / זוגי / משפחתי) אני מאבחנת האם ישנה הפחתה בעוצמת התגובות? האם יש יכולת לקבל את האובדן? ויחד מוצאים את הדרך לשזור את הכאב ברקמת החיים. עוזרים לחבר/י המשפחה השונים להגדיר את תפקידם החדש. בוחנים דרכים שונות בהם הפרט ו/או המשפחה יכול/ים להמשיך בחיים ללא הנפטר ומבנים משמעות מחודשת לחיים תוך כדי מציאת מטרות אחרות לאחר האובדן.