כאשר התינוק האנושי מגיע לעולם, הוא אומנם מצויד ביכולות למידה והסתגלות מדהימות, אך בראשית חייו הוא עדיין תלוי לחלוטין בדמויות המטפלות שלו – ההורים. דרך הקשר הנרקם עם הדמות המטפלת העיקרית, מקבל התינוק את כל אשר הוא זקוק לו על מנת לגדול ולהתפתח. כהורים, אנו מצוידים ברצון וביכולת להבין את התינוק ולהתכוונן אליו ואל צרכיו, אך הירקמות הקשר ראשוני הורה-תינוק היא תהליך נלמד, רצוף הצלחות ולפעמים גם תסכולים.
לכן, אירחנו באולפן בטיפולנט את ד"ר דפנה ג'יניאו דולברג, פסיכולוגית קלינית והתפתחותית, אשר הסבירה לנו כיצד נוצר הקשר הראשוני הזה ומדוע הוא כה חשוב להתפתחות התינוק? מה הם הקשיים בהם הורים רבים נתקלים בתהליך הירקמות הקשר? מה הם תמרורי האזהרה אשר עשויים לאותת לנו כי כדאי לפנות לעזרה מקצועית? ולאיזה טיפול כדאי לפנות?
ד''ר דפנה ג'יניאו דולברג - פסיכולוגית קלינית והתפתחותית, ראשת המגמה לפסיכולוגיה התפתחותית במכללה האקדמית ת"א יפו. חוקרת התפתחות וכן קלינאית המטפלת בילדים ובהורים, ומכשירה ומדריכה מטפלים ומטפלות בתחום הטיפול הורה-ילד ועבודה טיפולית עם הורים. מחקריה מתמקדים בין השאר בקשר הורה-תינוק ומשלבים תצפיות על הורים וילדים וכן וראיונות הוריים.
דנה להט – בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית-מחקרית מאוניברסיטת תל-אביב. מחקרה בעבודת התזה התמקד בתהליכי תגמול בקרב אוכלוסייה גבוהה במדדי דיכאון.