תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

הדרכת הורים

איך מתמודדים עם התקפי זעם של ילד בן שנתיים? למה הילד אף פעם לא רוצה לשתף בחוויות מבית הספר? מה עושים עם חוסר גבולות של מתבגרים, ואיך מגשרים על פערים בתפיסות החינוכיות-הוריות בין שני ההורים? הורות היא אחת מאתגרי החיים הגדולים ביותר ובאופן טבעי, מלווה במגוון התלבטויות, סוגיות וקשיים. הדרכת הורים היא התערבות ייעוצית-טיפולית אשר מכוונת לסייע להורים להתמודד עם סוגיות שונות הנוגעות להורות. מתי פונים להדרכת הורים, וכיצד הדרכת הורים עובדת?

קרא עוד ...

אנשי מקצוע בתחום הדרכת הורים

<<  לרשימה המלאה

מאמרים בתחום הדרכת הורים

הדרכת הורים
כיצד ניתן להתמודד עם אירועים טראומטיים שחוו הילדים?
הדרכת הורים
גיל שנתיים הנורא: איך מתמודדים?
גיל שנתיים הנורא: איך מתמודדים?
הדרכת הורים
הילד מתבודד ומסתגר בחדרו? – מדריך להורים מודאגים
הילד מתבודד ומסתגר בחדרו? – מדריך להורים מודאגים
הדרכת הורים
ילדים וצמצום מחיר הגירושין
הדרכת הורים
גיל שנתיים הנורא: איך מתמודדים?
איך עולים ביחד עם הילדים לכיתה א'? מדריך להורים המודאגים
הדרכת הורים
מדריך להורים לילדים בעלי בעיית קשב וריכוז
מדריך להורים לילדים בעלי בעיית קשב וריכוז

הדרכת הורים - מתי פונים?

הדרכת הורים מתאימה להורים אשר חשים כי הם מתמודדים עם קשיים, קונפליקטים והתלבטויות בנוגע לילדיהם (הצעירים או המתבגרים) ו/או בנוגע לסגנון ההורות שלהם. בהתאם, הדרכת הורים עשויה לסייע במקרים הבאים:

התמודדות עם שינויים ומשברים: גם הורים טובים ובעלי יכולות הוריות מצוינות עשויים לחוות אתגר וקושי מול התמודדות עם שינויים ומשברי חיים כמחלה או פטירה של בן משפחה, הגירה מתוכננת, הולדת אח חדש, משבר כלכלי, יציאה מהארון של הבן/בת המתבגר/ת וכן הלאה. במקרים אלו, הדרכת הורים מסייעת להורים לעבד את הקשיים ולמצוא את הדרך לסייע לכל אחד מהילדים.

הכנה והתמודדות עם גירושים: הורים נשארים הורים גם כאשר הם מחליטים להתגרש ובהתאם, הדרכת הורים מתאימה להורים המעוניינים בסיוע בהכנת הילדים לגירושים ו/או ביצירת שיתוף פעולה הורי תקין גם אחרי הפרידה.

הפרעות התנהגות: הדרכת הורים יכולה לסייע להורים לילדים עם הפרעות ובעיות התנהגות הנעות החל מקשיים התנהגותיים חמורים (נשירה מבי"ס, עבריינות, אלימות, שימוש בסמים), דרך חוסר גבולות ועד לבעיות התנהגות מינוריות ונקודתיות כבררנות באכילה, ווכחנות או עקשנות איתה ההורים מתקשים להתמודד.

קשיים רגשיים: הדרכת הורים מתאימה להורים לילדים המתמודדים עם קשיים רגשיים שביניהם חרדה, דיכאון, הפרעות אכילה וקשיים חברתיים. במקרים אלו הדרכת הורים מכוונת להרחבת הבנתו של ההורה את קשיי הילד ולהקניית מיומנויות שיסייעו לו להתמודד עם קשייו.

הפרעות התפתחותיות: ילדים הסובלים מהפרעות התפתחותיות (אספרגר, אוטיזם, פיגור וכד') מציבים בפני הוריהם אתגרים משמעותיים ביותר. הדרכת הורים מסייעת בתהליך ההשלמה של ההורים עם לקותו של הילד, בהבנת יכולותיו ומגבלותיו ובמתן הכוונה סביב התמודדויות שונות הקשורות במגבלות של הילד.

חוסר שיתוף פעולה של הילד עם תהליך טיפולי: ילדים מסוימים, ומתבגרים בפרט, מתנגדים לתהליך טיפולי ומסרבים להגיע לטיפול או לשתף איתו פעולה על אף קיומם של קשיים התנהגותיים או רגשיים. במקרים אלו, הדרכת הורים יכולה לסייע להורים לערוך שינויים אשר יחזקו את המוטיבציה של הילד לקבלת עזרה או יאפשרו להם עצמם לשפר את הקשר עם הילד ודרך זאת גם את מצבו הרגשי.

פערים וקונפליקטים בתפיסות ההוריות: הדרכת הורים מתאימה להורים המתמודדים עם פערים וקונפליקטים סביב נושאים הנוגעים להורות ומעוניינים בסיוע בהשגת הסכמות.

הדרכת הורים - איך זה עובד?

הדרכת הורים היא התערבות הנמצאת על התפר שבין טיפול לבין הכוונה ייעוצית ובהתאם, הדרכת הורים כוללת מגוון אלמנטים שביניהם מתן כלים פרקטיים להתמודדות עם אתגרים הוריים שונים (הצבת גבולות, קידום התמודדות של ילד עם הפרעת חרדה וכד'), הרחבת הבנתם של ההורים את המנגנונים הפסיכולוגיים העומדים בבסיס קשיי הילד, וזיהוי מדויק של צרכיו הרגשיים של הילד בקשר עם ההורים.

כמו כן, הדרכת הורים מספקת להורים ליווי במהלך ההתמודדות עם קשיי הילד, ומספקת מסגרת בה ניתן להתבונן על נקודות הקושי, להבין את גורמי הקושי ולחזק הן את קשרי ההורה-ילד והן את אסטרטגיות ההתמודדות של ההורים.