שמי אילנה שחר, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, בה אני גם חברה מספר שנים.
אני מתמחה בטיפול פרטני, זוגי, משפחתי ובקשר הורה-ילד (טיפול דיאדי).
יש לי ניסיון של מעל 16 שנה בטיפול ומתוכם מעל 10 שנים בטיפול זוגי ומשפחתי. כל העת אני מעשירה את הידע והמיומנויות המקצועיים שלי בהשתתפות בקורסים, השתלמויות, סדנאות, ימי עיון והרצאות.
אני מתבססת בעבודתי על מגוון גישות טיפוליות מובילות ומתאימה את הטיפול לאופי הקשיים ולצורכי הפרט, הזוג או המשפחה. אני משתמשת במגוון רחב של כלים יצירתיים אשר מסייעים לעבור את התהליך הטיפולי במצבי משבר ובסיטואציות משפחתיות מורכבות, בדרך חווייתית ונעימה.
סודיות מקצועית ודיסקרטיות מובטחת לכל אורך הדרך.
ה"אני מאמין" שלי:
אני מאמינה שלכל אדם שרוצה שינוי או שנקלע לבעיה, יש את היכולת לעשות שינוי בחייו.
אני מאמינה שלכל אדם יש את הידע לפתור את בעיותיו וליצור את השינוי המיוחל. אלא, שלעתים, הידע הזה נסתר ממנו והוא זקוק ליד מכוונת ואוזן קשבת של מטפל מקצועי, אשר בתהליך של דיאלוג משותף איתו, יגיע להכרה ביכולות החבויות בו ובדרכי הפתרון השוכנות בתת הכרתו ויוכל להוציא אותם מהכוח אל הפועל.
אני מאמינה שקונפליקטים בזוגיות לא בהכרח נובעים מתוך כוונות או תכונות שליליות של אחד מבני הזוג.
בן הזוג לא מתעלם במכוון מצרכי החצי השני שלו. הקונפליקטים הזוגיים נובעים מהרבה גורמים לא מודעים וביניהם חוסר מודעות של כל אחד מבני הזוג לצרכים החבויים בו. לכן, גם כאן, מסע משותף של דיאלוג בין מטפל לבין בני הזוג, בא לשפוך אור על אותם צרכים לא מודעים ועל הדרכים היעילות להתמודד עם קונפליקטים אלו.
אני מאמינה שכל הורה רוצה את הטוב ביותר עבור ילדיו גם אם כלפי חוץ הדבר נראה אחרת והוא אינו מצליח בכך.
אני מאמינה שהתנהגות קשה של ילד לא נובעת מהיותו ילד רע. היא יכולה לנבוע מגורמים אורגניים (שהילד נולד אתם) או גורמים סביבתיים שהוא מגיב להם בדרך היחידה שהוא מכיר ובמעט כלים שיש לו מעצם היותו ילד. אבחון מצבו של הילד והבנת הרקע להתנהגותו על ידי מטפל מקצועי, הם כלי חשוב מאד לסייע בפתרון הבעיה שעמה מתמודד הילד והמשפחה כולה.
אני, כבעלת מקצוע בתחום הטיפול הפרטני, הזוגי והמשפחתי, פועלת בעבודתי מתוך אהבה גדולה מאד למקצוע ולדינאמיקה הטיפולית שאותה אני רואה כמסע מרתק, שבמהלכו המטופל ואני מגששים ביחד ומפעילים עיני רנטגן וזכוכית מגדלת לחיפוש אחר אותן דרכים שישחררו אותו מהמצוקה בה הוא נמצא ויראו לו את הדרך שתקדם אותו לחיים נוחים יותר.
תואר שני בעבודה סוציאלית (M.S.W.), התמחות במשפחה, האוניברסיטה העברית, ירושלים.
תואר ראשון בעבודה סוציאלית (B.S.W.), אוניברסיטת תל-אביב.
תואר ראשון (B.A.) דו חוגי: חינוך וסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב.
תוכנית תלת שנתית להסמכה בטיפול משפחתי וייעוץ זוגי במכון "שילובים".
פסיכותרפיה דיאדית (הורה-ילד) דינמית מוגבלת בזמן וארוכת טווח, במכון "שילובים".
חשוב לציין כי, כל הנאמר כאן, מתייחס לזכר ולנקבה כאחד אולם, הניסוח הוא בלשון זכר בלבד אך ורק מטעמי נוחות הכתיבה.
טיפול פרטני – סביב מצוקות רגשיות של הפרט: דיכאון; חרדות; התמודדות בעת משבר; קשיים ביחסים עם אחרים או, חוסר שביעות רצון מהמצב הקיים ושאיפה להביא לשינוי בחיים, ועוד.
טיפול זוגי – מצבי לחץ ומשבר בחיי הזוג; שחיקה וקונפליקטים בזוגיות; בעיות בתקשורת בין בני הזוג; בגידה; גירושין; ייעוץ והדרכה לקראת נישואין; התערבות לפני פרידה; ייעוץ, הדרכה וטיפול בקשיים העולים בנישואין שניים, ועוד.
טיפול משפחתי – בעיות במערכות היחסים בין בני המשפחה: קונפליקטים בין ההורים לבין הילדים; בעיות בסמכות ההורית; חוסר משמעת בקרב הילדים וקשיי התנהגות שלהם; קושי בהצבת גבולות; קשיים רגשיים וקשיים חברתיים בקרב הילדים; ריבים ממושכים בין האחים; תפקידים בעייתיים בין חברי המשפחה; קונפליקטים עם משפחות המוצא; איזון שהופר בעקבות משבר (הולדת ילד, פיטורין מהעבודה, תאונה, מחלה, מוות פתאומי) ועוד.
טיפול דיאדי – בעיות ספציפיות עם ילד אחד במשפחה: הימנעות מללכת לבית הספר (פוביית ביה"ס); קשיים חברתיים של הילד; הרטבה; אי שליטה על יציאות (אנקופרסיס); מחשבות אבדניות; בעיות בסמכות ההורית (רק לאחר היכרות מעמיקה עם המשפחה ניתן לקבוע אם המקרים שפורטו בסעיף זה יטופלו במסגרת טיפול דיאדי (הורה-ילד) או, במסגרת טיפול משפחתי.
הדרכה הורית – שאלות סביב גידול הילדים מהינקות ועד הבגרות וסביב החינוך שלהם, ועוד.