אני פסיכולוג קליני מומחה, בעל קליניקה פרטית לטיפול במתבגרים ובמבוגרים בגבעת שמואל ובאונליין. את הכשרתי עברתי במרפאת מבוגרים ובמחלקה במרכז לבריאות הנפש "גהה". במסגרות אילו טיפלתי באנשים שהתמודדו עם קשיים נפשיים מגוונים כמו: משברי חיים, חיפוש וגיבוש זהות עצמית, קושי ביחסים בין אישיים, מצבים של חרדה וטראומות וגם באלו שהתמודדו עם מצבים פסיכוטיים, דיכאונות עמוקים ועוד.
אני מציע:
1. טיפול פסיכולוגי בשיחות: מתאים לשלל מצבים נפשיים מורכבים יותר או פחות ומטרתו להביא להטבה נפשית. כחלק מהטיפול הנפשי נלך לעיתים אחורה בזמן ולעיתים דווקא קדימה לעבר חלומות ומטרות וננסה להבין כיצד לממש אותם.
2. פגישות יעוץ והכוונה ראשונית: נאפיין יחד ממה אתם סובלים או במה אתם מתקשים, אחר כך, אעזור לך להבין מה הוא סוג הטיפול או הדרך שנראית לי הטובה ביותר לשפר את מצבך ולבסוף אעזור לך להבין היכן ניתן לקבל את המענה הדרוש. בעיני בחירת טיפול מתאים ומדוייק לצרכיך חשובה להתמדה בטיפול ולהצלחתו.
*דוגמא להתלבטות נפוצה היא בחירת סוג טיפול ספציפי מתוך אפשרויות שונות: טיפול דינמי, טיפול קוגנטיבי-התנהגותי קלאסי, טיפול נפשי בגישת ACT, טיפול קבוצתי ועוד.
3. טיפול נפשי - תמיכתי: מתאים ליציאה ממסגרות אשפוז וחזרה לקהילה ולתפקוד יום יומי. כניסה למסגרת אשפוז על רקע נפשי היא לא פשוטה וכך גם היציאה ממנה בחזרה לחיי היום יום. במסגרת עבודתי במחלקת אשפוז טפלתי באנשים רבים שנזקקו לליווי גם לאחר האשפוז ולקבלת עזרה בנושאים פרקטיים או בנושאים נפשיים שהעסיקו אותם כמו: דימוי עצמי נמוך, חזרה לשוק העבודה, חששות מחזרה לחיי השגרה, מציאת מסגרות תומכות ועוד.
באילו תחומים אני מתמקד במיוחד היום?
אני מוצא עניין רב בתחום של יחסים בין אישיים, טראומה ודיסצואציה ועיבוד מצבים נפשיים שונים לאחר שימוש בחומרים משני תודעה (סמים).
מי בעצם פונה לטיפול?
הסיבות מגוונות, לכל פונה עניין משלו, סיפור חיים ייחודי וצורך אחר, אבל הנה קצת דוגמאות:
חלק מהפונות מרגישות שנתקעו איפשהו במהלך החיים אך מתקשות לשים את האצבע על הסיבה לכך ומחפשות את הדרך ל"זוז" לעבר מקום טוב יותר, חלק מהפונים חשים שהם לא מצליחים לקיים מערכת זוגית לאורך זמן ומבקשים להבין למה הקשרים "מתפוצצים" להם פעם אחר פעם. ישנן כאלו שפונות כי הן עברו חוויות טראומטיות ומטלטלות בחיים שעד היום מעוררות סערה רגשית ובלבול. הן מבקשות מישהו שיצעד לצידן ויעזור להתמודד עם התחושות הקשות, ממקום של תקווה ואמונה בדרך עד להגעה למקומות טובים ויפים. פניות נוספות מגיעות מאנשים שצרכו משני תודעה (סמים) ועברו חוויות משמעותית, מיטיבות או לא מיטיבות, אותן הם רוצים לעבד כדרך ללמוד ולהתפתח או לחילופין מתוך רצון לחזור למקום מבטחים ולתחושה נפשית מאוזנת. לעיתים פניה לטיפול נעשית גם שלא מתוך מצוקה. למשל, מתוך צורך של אנשים להכיר את עצמם טוב יותר, להיות מודעים יותר ולהפסיק לפעול מחששות ופחדים שמנהלים אותם. בטיפול אנו בוחנים יחד את בחירותיהם ואת ההרגלים שלהם ובכך מפחיתים "אוטומטיות" בחשיבה ובמעשים. מתוך העבודה בטיפול התפיסה מתרחבת ובכך משתפרת איכות חייהם.
למי אני מציע טיפול נפשי?
לכל מי שסובל ממצוקה נפשית או מעוניין להרחיב את ההכרות שלו עם עצמו ובכך לשפר את איכות חייו. אני מקבל לטיפול את מי שאני מרגיש שאני יכול לעזור לו במסגרת ההכשרה שעברתי ובמסגרת הידע המקצועי שלי.
איך אני יודע/ת שאתה המטפל שמתאים לי?
לפעמים רק הזמן נותן את התשובה, אבל מהניסיון שלי אפשר כבר עכשיו לתת לתחושות הבטן לעבוד ולרמוז על הכיוון. עצה יעילה בעיני היא לעצור לרגע את הקריאה, ממש עכשיו ולתת מקום לתחושות שעלו ממנה. אם מצאת שהדברים שכתבתי "מדברים" אלייך זו יכולה להיות התחלה טובה להבין משהו לגבי ההתאמה בינינו. אם זה לא מספיק ברור, אפשר לבקר באתר האינטרנט שלי ולספוג עוד ממה שאני כותב או פשוט להתקשר אלי וככה נוכל לעשות הכרות ראשונית.
איך אני רואה טיפול?
בעיני, טיפול פסיכולוגי הוא מערכת יחסים של שני אנשים שיצרו שותפות ביניהם והחליטו לצאת יחד למסע נפשי. אותו צמד חובר לכדי שיתוף פעולה להשגת מטרות שונות: התמודדות עם חרדה, דיכאון, אובדן, קשיים בין אישיים, חיפוש משמעות בחיים, זוגיות או כל דבר אחר, אך הפעם כבר לא לבד, אלא בצמד. כמו בכל מסע, תוואי הדרך משתנה בכל מיני צורות. לעיתים הוא ברור ואחיד ולעיתים מסתורי ומפותל, לעיתים עם עליות וגילוים של נופים חדשים ולעיתים עם ירידות למקומות אחרים. אני מאמין שהליכה בדרך יחד עם נווט מיומן, כזה שאפשר לסמוך עליו, מביאה לגילויים נפשים ולהתפתחויות נפשיות עמוקות שמשפיעות באופן ניכר על האדם ועל איכות חייו.
איך אני עובד איתך בטיפול?
למסע שלנו אני מביא אותי כאדם, את הניסיון, הידע והכלים שצברתי. המפגש היחודי איתך יחד עם גישות טיפול פסיכודינמיות ובפרט עם הגישה ההתייחסותית מנחה אותי היטב בדרך. לעיתים אני נעזר בגישה נוספת שנקראת "ACT" ומזוהה עם "הגל השלישי" של הטיפול הקוגנטיבי-התנהגותי. השימוש בכלים השונים נעשה בהתאם למה שאני חושב שיתרום באופן הטוב ביותר לצרכיך ולתהליך הספציפי שנעשה.
דבר/י איתי
אני מזמין אותך ליצור איתי קשר בכל התלבטות, מחשבה או עניין ואעשה את המיטב בשביל לעזור לך.
בטלפון ובהודעה: 0544903304
באתר האינטרנט: www.adamkehati.co.il
להתראות, אדם
התמחות בפסיכולוגיה קלינית במרפאת מבוגרים – המרכז לבריאות הנפש "גהה".
תואר שני בפסיכולוגיה קלינית – רפואית – אוניברסיטת "ELTE", הונגריה.
תואר שני בחינוך מיוחד – אוניברסיטת בר-אילן.
קורס בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בגישת ACT – מרכז "גוף-נפש".
סמינר טראומה מורכבת ודיסוציאציה – המרכז לבריאות הנפש "גהה".
סמינרי העמקה בתאוריות פסיכואנליטיות קלאסיות וגישה אינטרסובייקטיבית – אראלה קופיץ.
טיפול במתבגרים ובמבוגרים בקליניקה פרטית בגבעת שמואל.
התמחות בפסיכולוגיה קלינית במרכז לבריאות הנפש "גהה" במרפאת מבוגרים ובמחלקה.
התנסות מעשית בפסיכולוגיה קלינית בית חולים פסכיאטרי נס ציונה במרפאת מבוגרים.
התנסות מעשית בפסיכולוגיה חינוכית במועצה אזורית גדרה.
ניתוח אבחונים פסיכודיאגנוסטים ב"שנהר" יעוץ והכוונה ללימודים ותעסוקה.
הסתדרות הפסיכולוגים בישראל