משלבת גישות שונות בטיפול הכוללות עיבוד רגשי וחוויתי וכלים התנהגותיים וקוגניטיבים - להבנה, יצירת שינוי והקלה על כאב נפשי, ומחסומים רגשיים וחשיבתיים לקראת התפתחות אישית והגשמה עצמית.
טיפול אישי, הדרכה וייעוץ להורים בצמתים מעברים ומשברים במעגל החיים: בתחומי מגדר מיניות, זהות אישית, תעסוקה וקריירה, יחסים במשפחה.
וייעוץ משפחתי בתהליכי יציאה מהארון וגיבוש זהות מינית ומגדרית.
ע"וס קלינית, תואר שני מאוניברסיטת בר אילן.
הסמכה בפסיכותרפיה ,מבי"ס לרפואה אוניברסיטת תל אביב.(בוגרת תכנית לפסיכותרפיה ).
מומחית בסכמה תרפיה מטעם SSIT (בוגרת התכנית לסכמה תרפיה באוניברסיטת רייכמן.)
התחלתי את דרכי המקצועית בתחום הטיפול הנפשי בשנת 1992 במחלקה אשפוזית מבוגרים ובמרפאת בריאות הנפש ילדים ונוער שם עבדתי כ 10 שנים כמטפלת פרטנית, הדרכות הוריות, הנחית קבוצות טיפוליות וקבוצות הורים.
הדרכת סטודנטים לע"ס תואר ראשון ותואר שני.
את הידע שצברתי במרפאה יישמתי כמנהלת פנימייה טיפולית פוסט אשפוזית אותה ניהלתי במשך 5 שנים, בהם הדרכתי את הצוות הטיפולי, ופיתחתי מודל עבודה מבוסס התקשרות עם משפחות. זאת בנוסף לטיפול פרטני וקבוצתי, הדרכה הורית, התערבויות במשבר כולל אובדנות.
את ההכרה וההבנה לגבי המשמעות של ופיתחתי בעמותת עלם בהקמה ובניהול תחום הדרכה ופיתוח ידע- וניסוח הגישה הטיפולית של המרחב הבלתי פורמאלי.
בהמשך לתהליך אישי נכנסתי לתחום הטיפול בקהילה הגאה שם ניהלתי בשנים 2021-2014 והובלתי פיתוח שרותים במסגרת עמותת איגי וכסמנכ"לית ומנהלת התחום הטיפולי והקליני הארצי באגודה למעם הלהט"ב בישראל. בתפקיד הזה הקמתי מערך ארצי של עובדות סוציאליות בשיתוף משרד הרווחה, ביססתי קליניקה ארצית טיפולית והקמתי את הקליניקה למשפחה הגאה.
כיום מעורבת מלמדת ומדריכה בתהליכי הכשרה ולמידה בתחום הטיפול בלהט"ב.
2018-2007 -מרצה , מדריכה ועמיתת מחקר במכללת בית ברל.
מרצה ומדריכה במח' לטיפול באמנות, במסלול לחינוך בלתי פורמאלי, וקידום נוער
משנת 2014 עובדת בקליניקה עצמאית כמטפלת.
נתן, ש,סלקובסקי,מ, (2014) שילוב הקוד הבלתי פורמאלי בסביבה טיפולית: טריאלוג - מודל להתערבות חינוכית-טיפולית למתבגרים במצבי סיכון. בתוך ע' גרופר וש' רומי (עורכים), ילדים ומתבגרים במצבי סיכון בישראל (כרךב, עמ' 260-290). תל-אביב: מכון מופ"ת.
"להט"בים חשופים יותר לדיכאון ואובדנות בעקבות ההסגר"
השהות בבית סגור עלולה להעצים תחושות של דיכאון ובדידות עבור להט"בים שחיים לבדם, אך גם לאלו שנמצאים בארון או למי שחי בבית עם משפחה שלא מקבלת אותו. שלי נתן, מנהלת מערך הטיפול והייעוץ של האגודה למען הלהט"ב, עונה על השאלות הבוערות וממליצה על דרכי התמודדות.
"התחילו את המהפכה בלעדיהם"
מאחורי צילומי המשפחות הגאות בשדרה, המפורסמים הלהט״בים בפריים-טיים והדגלים הססגוניים, מסתתרים כאב, מצוקה ושיעורים מבהילים של ניסיונות התאבדות בכל הגילאים. בקווי הסיוע מדווחים על עלייה של 40 אחוז בשיעור הפניות של להט"ב בחודשים האחרונים. חוקר אובדנות: "להיות להט"ב זה גורם סיכון אובדני, והגיע הזמן להכיר בזה"
חברה באסת"י- ארגון הסכמה תרפיה בישראל
נתן ש,.(2013) "עלם ועל-מה" שיטות התערבות עם נוער וצעירים בסיכון, עמותת עלם.בוני-נח, ח', נתן, ש, בן-רפאל גלנטי, ס. (2018). צעירים בישראל: מחקר ועבודת שטח.הוצאת המכללה האקדמית בית ברל, גנדיר, למרחב וג'וינט אשלים.
הקמתי ואני שותפה למס קבוצות ייעוץ עמיתים בתחומים:
טיפול בנושאי נטיה מינית וזהות מגדר
סכמה תרפיה
משתתפת באופן קבוע בהשתלמויות מקצועיות בתחומים הללו.