אב לשישה ילדים, אני מתגורר למעלה מ 30 שנה בגליל; הגעתי לאזור כדי להיות שותף בהקמת הישוב מצפה נטופה, בו אני גר עד היום, ומגדל כעת דור שני. עד היום, אני מעורב ופעיל בבנין ופיתוח הקהילה.
אני פסיכולוג קליני מומחה, מדריך. אחרי 30 שנה של עבודה במסגרות טיפוליות-קליניות ציבוריות, חינוכיות ואקדמאיות, אני עובד באופן פרטי בלבד, וכן פרילנסר עם ארגונים ומערכות ציבוריות אחדים.
כמטפל, אני מאמין באדם, ביכולת שלו למצוא בתוכו ובמערכות התמיכה הטבעיות (משפחה, בן-זוג, קהילה..) את הכוחות לבנות את הדרך הייחודית שלו, ואת התמיכה כדי להתמודד עם קשיים ומשברים. כשאלו לא נותנים מענה מספק, יש מקום לפנות לטיפול. בעיני, הטיפול הוא קודם כל מפגש, מפגש בין שניים, האדם, הזוג או זוג ההורים מחד לבין המטפל. בהמשך, הוא הזדמנות להגיע להבנה וקבלה עצמית מחודשת, או למצוא מחדש את האיזון והכוחות על מנת להמשיך את הדרך, בזמנים שהכוחות הללו אינם זמינים מסיבות שונות: משבר או שנוי בתנאי החיים, אירוע סוחף או טראומטי, הצפה של אירוע(י) העבר.
אני רואה את האדם כנמצא בו-זמנית בשלושה מעגלים: מעגל החיים הצובר חוויות וזיכרונות המעצבים ומשפיעים על ההווה, מעגל שני בו מיישמים הבנות תפישות חיים ולמידות לעיתים בצורה לא מתאימה או שמעוות את המציאות, מעגל שלישי, התרבותי-דתי-משפחתי-חברתי אשר מעניק מערכת אמונות ועקרונות, ויכול לרוב לשמש כמשאב לניהול והתמודדות. התייחסות למערכת אמונית ותרבותית מתוך קבלה וכבוד כלפיה, מהווה בעיני תנאי בהבנת עולמו של המטופל ובניהול הטיפול.
מתוך כך, אני עובד בגישה אקלקטית, מבוססת קודם כל על ההנחה שאנו מונעים על ידי כוחות וחוויות אישיות מהעבר וההווה. מצויד ונאמן להבנה זו, שמשמעותה גישה דינמית, אני פוגש את המטופל ומתאים את הגישה למצב, לקושי הנוכחי, לצורך ולאישיות שלו. זה השלב הראשון של המפגש, מפגש בין הבנה, הרגישות והידע שלי מחד, לבין הצרכים והבקשות של המטופל מאידך: המפגש הזה מוביל לבחירת שיטת הטיפול, גישה דינאמית או קוגניטיבית התנהגותית, התערבות ממוקדת – ממוקדת טראומה או משבר-, טיפול קצר מועד או תהליכי ארוך ועוד, או במילים אחרות לחוזה טיפולי מוסכם.
אני מטפל במגוון גילאים: מבוגרים וגיל השלישי, ילדים מגיל 10 ובני נוער, מתבגרים בשלבי מעברים לקראת צבא ולימודים אקדמאים או ישיבתיים. אני מטפל באופן פרטני, והרבה עם זוגות בשלבים שונים של מעגל חיי הזוג ובמצבי משבר: משברי אמון, בגידה, התמכרות של בן-זוג אחד, שחיקה ביחסים ומחשבות על גירושין, נישואין שניים. בטיפול בילדים, אני רואה את ההורים כשותפים טבעיים, ולכן מקפיד לנהל תהליך מקביל של הדרכת הורים.
סיימתי את התואר הראשון ב Sorbonne, ואת התואר השני באוניברסיטה העברית.
למדתי מסלול התלת שנתי של בי'ס לפסיכוטרפיה בחיפה, השתלמות ממושכת בנושאי טרואמה ופגיעות מיניות, וכן השתלמות תלת שנתית בטיפול זוגי.
בנוסף, עברתי השתלמויות רבות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT ובשיטות ומודלים שונים של התערבויות.
רוב הניסיון בעבודה קלינית ציבורית עבדתי בבי'ח זיו בצפת, כולל תקופת התמחות, במרפאה לילד ולנוער: עבודה טיפולית פרטנית והדרכות הורים. פתחתי וניהלתי כמה שנים מרפאה לילד ולנוער בטבריה.
חלק משמעותי מהעבודה היתה סביב טראומה ופגיע מינית כולל טיפולים בנפגעים ופוגעים, לווי משפחתי של הנפגעים, ולווי מערכות עירוניות.
ליוותי כמה פרויקטים: ייעוץ מערכתי והתערבויות בעת משבר בתיכון, פרויקטים טיפוליים עבור אוכלוסיות מצוקה. אני עובד שנים רבות מול משרד הביטחון, ביטוח לאומי וכן מול מערכות ציבוריות וקופ"ח אחדות.
התחלתי לעבוד בקליניקה פרטית לפני 25 שנים, עובד עם בני נוער, הדרכות הורים, ובעיקר מבוגרים וזוגות: אני מטפל במצבי משבר שונים, חרדה ופחדים, OCD, דיכאון, קשיי הסתגלות לעיתים בעקבות מצבי שחיקה או משברים, קשיים במערכות יחסים או במצבי חברתיים שונים.
בשנים האחרונות, עוסק בטיפול זוגי.
כמו כן, צברתי ניסיון רב בלווי וטיפול באנשים במצבי פוסט טראומה, ממסגרות צבאיות או אזרחיות.
אני מטפל באוכלוסיות שונות: עולים, אוכלוסיה דתית וחרדית, בני מיעוטין.
פיתחתי מודל ורגישות תרבותית, הן בשפה והבנה של עולם התוכן של המטופל, הן בשיטות עבודה כולל לעיתים התייעצות מתואמות עם המטופל,עם אנשים/מנהיגים/רבנים/מחנכים מהקהילות.