הגישה הטיפולית שלי מתמקדת במקומות שאנחנו מסיטים מהם את המבט, כי הם כואבים מדי או לא נעימים, מתוך הבנה שהם גם המקומות שיכולים לקדם אותנו לחיים מלאים יותר. התעוזה להסתכל במקומות האלו ולחקור אותם, גם אם בהתחלה הם ממש בלתי-נראים, היא מהות הטיפול מבחינתי. זו גישה שמבוססת על הפילוסופיה הבודהיסטית, שאני משלב עם גישות טיפול קלאסיות יותר (טיפול דינמי, CBT). החקירה מאפשרת להבין ולצמצם פערים בין המציאות כמו שאנחנו מכירים אותה, לבין אידיאל שיש לנו בראש - פער שמוביל לרוב הפניות לטיפול. הפער יכול לצוף סביב משבר ספציפי (פרידה, אבל, דכאון, פיטורין, טראומה, מחלה וכו') וגם במציאות כביכול רגילה.
החקירה הזו שאני כותב עליה היא מבחינתי עבודה במשרה מלאה, שלא נפסקת כשאני יוצא מהקליניקה. הסקרנות שלי לגבי עולם הנפש, והחקירה שלו, היא כנראה התרומה העיקרית שלי כמטפל. היא באה לידי ביטוי בכל מקום, בתור בסופר, כשאני מדבר עם אדם קרוב, או בזמן תרגול מדיטציה.
תואר ראשון ושני ממכללת ת"א-יפו, בה השתתפתי בתכנית המצטיינים.
* פרקטיקום בבית החולים קפלן ברחובות, במסגרתו עבדתי בעיקר עם מטופלים ממחלקת גסטרו. הטיפולים עסקו בין השאר בהסתגלות למצב רפואי לא מוכר, חרדה ודכאון סביב המצב הרפואי והשפעתו על קשרים בין-אישיים.
* התמחות מרפאתית ב'מרפאה פסיכולוגית' בתל-אביב. המרפאה היא קליניקה פרטית אשר עובדת בשיתוף פעולה עם רופאי משפחה. רוב המטופלים הגיעו עם בעיות בריאותיות קלות, ובהמשך הטיפול עסק בעניינים אחרים כמו קשיים בזוגיות, חרדות והתקפי חרדה, דכאון, OCD וכו'. לאחר סיום ההתמחות במרפאה המשכתי לעבוד בה באופן פרטי, עד היום.
* התמחות אשפוזית בבית החולים הלל יפה בחדרה, במסגרתה רוב ההפניות הן ממחלקת קרדיולוגיה. האופי הפתאומי שמאפיין אירועים לבביים, לצד האפשרות לחזור מהם לחיים תפקודיים לחלוטין, מערבים בטיפול היבטים של התמודדות עם טראומה, אבל גם היבטים של יצירת משמעויות חדשות לאחר האירוע. מטופלים רבים רואים באירוע כמחולל של שינויים שלא העזו לקדם לפניו. אני משלב כיום את ההתמחות בבית החולים עם עבודה בקליניקה הפרטית.
* הנחיית קבוצה בעמותת רקפת - העמותה נותנת מענה לנוער ומבוגרים המתמודדים עם חרדה חברתית. בקבוצה שהנחתי עם מנחה נוספת, שילבנו היבטים חשיפתיים (CBT) בעזרת פעילויות שונות, לצד שיחה שעסקה יותר בדינמיקה בין חברי הקבוצה. היכולת לצמצם חרדה, בין השאר חברתית, ניכרת מאוד בפורמטים הטיפוליים השונים, ואין ספק שהדבר מאפשר חיים מלאים ומשמעותיים יותר.
מתרגל ולעתים מתנדב בעמותת תובנה, המקדמת את הפילוסופיה והפרקטיקה הבודהיסטית בשלל מסגרות.
אני מודרך באופן פרטי במסגרת העבודה בקליניקה ובבית החולים. בנוסף, אני משתתף בתכנית 'לימודי פסיכותרפיה מקרוב' - תכנית שנתית להעשרת מטפלים. הקירבה שלי לעולמות הבודהיזם כוללת השתתפות בריטריטים וסדנאות שמעשירים גם את הצד הטיפולי.